Om oss

Karlskoga Bergslags Hembygdsförening bildades 1922 med uppgift att ta till vara det gamla i bygden som höll på att försvinna.  Uppgiften idag är i stort sett densamma, att dokumentera och vårda arvet av dem som levt i bygden. Men tiderna förändras och idag har föreningen även mycket annat i sin verksamhet. 

Vi firar bl a Valborg, Nationaldag och Midsommar på vår vackra Bergsmansgård i Aggerud och vi har även kaffeservering under sommaren. Vi är också en del av kommunens kulturutbud för skolungdomar. När höstmörkret kryper på är det dags för brasaftnar med många intressanta gäster och till jul kan man besöka vår traditionella Julmarknad. 

Vi har en i allra högsta grad levande Hembygdsgård med vackra byggnader och många fina föremål att titta på. Hembygdsgården ägs av Hembygdsföreningen och kräver stort underhåll. Allt arbete med underhåll och reparationer sker helt ideellt utan några kommunala bidrag

Vårt kansli, som finns i Nya Folkets Hus, har ett stort lokalhistoriskt arkiv med dokument och fotografier. Där har vi även vårt emigrantarkiv. Vi har öppet tisdagar klockan 13-16. Det går också bra att ringa oss för att komma överens om en tid som passar dig.

För 300:-/ år blir du medlem i Karlskoga Bergslags Hembygdsförening. Du får vår årsbok om bygden och bidrar i allra högsta grad till att hålla vår verksamhet igång. Medlemsavgift för hela familjen är endast 350:-

Föreningens medlemmar kan hyra Hembygdsgården för bröllop, dop, minnesstunder, bemärkelsedagar eller föreningsmöten mm.

Som medlem är du guld värd för oss och hjälper föreningen att överleva samt att bevara vår fina hembygdsgård och vårt stora arkiv åt kommande generationer.