Ordförande Lisbeth: Hej hembygdsvänner!

Vårens intåg hembygdsrörelsen är i år annorlunda precis som för övriga samhället på grund av pandemin, orsakad av Covid - 19. Många beslut att ställa in årsmöten, firande av högtider och andra evenemang har fattats i hela vårt län. Nu funderar vi mest på hur sommarens program ska hanteras och allt som är uppskjutet till hösten. Kanske är det ovissheten som är jobbigast?  Ingenting är viktigare än hälsan! Vi är många medlemmar i hembygdsrörelsen som tillhör riskgruppen 70+, som ska hålla distans och inte träffas fysiskt.
Det som i dag är fantastiskt, är vår digitala värld, all hjälpsamhet, som trots allt gör vår tillvaro innehållsrik. Många av oss har en egen trädgård, skog och äng eller så kan vi alla genom vår otroligt värdefulla allemansrätt vistas i hela vår vackra natur när vi vill och hur mycket vi vill. Allt detta har vi tillgång till med användning av sunt förnuft. 

Ta väl hand om er i vårens ljumma vind!🌷
Skänk en extra tanke och gärning till alla som arbetar hos våra äldre, all tänkbar vårdpersonal som finns i frontlinjen, och alla företagare och chefer som kämpar för allas bästa framtid.

Lisbeth 
er ordförande i Kalmar läns hembygdsförbund


Editerad av: Thorbjörn Svahn (2020-04-18 15:36:35)