Nyheter

Bötterumsmässan ersätts av filmer även i år

På grund av pandemin ersätts Bötterumsmässan – som skulle ha gått av stapeln den 4 september – av nyinspelade, informativa filmer. Årets filmer handlar om trädgård, trasmattor och murning. Läs mer om filmerna och hur du kan se dem.

Podcast om Fritz Börjesson

Här kommer länk till vår podcast om Fritz Börjesson, inspelad med Peter Danielsson. https://www.kalmarlansmuseum.se/podcast/ Den finns även på Spotify och andra platser där poddar finns. Man söker bara på ”Museimagasinet”, så hittar man den.

Fritz Börjesson, född 1908 i Glömminge församling på Öland, död 2003 i Färjestaden, var en svensk...

Läs mer >

Eldsjälspriset

Vi firar 150-årsjubileum med att instifta ett nytt pris. Priset delas ut till två personer i Kalmar läns hembygdsförbunds medlemsföreningar. Det delas ut årligen vid länsförbundets årsstämma, i år den 3 oktober.
Varje förening ges möjlighet att nominera en person från sin förening.
Vi talar ofta om eldsjälar inom hembygdsrörelsen....

Läs mer >

Föreläsning om Elsa Gustafsson

Lyssna på Peter Danielssons föreläsning om Elsa Gustafsson, den liberala kvinnopionjären från Virserum. https://youtu.be/uYZ5FhP6ogs

Birger Svanström har gått ur tiden

Jag har det tråkigt beskedet att meddela att hembygdsrörelsens store hembygdspersonlighet Birger Svanström har gått ur tiden. Våra tankar går till hans kära hustru Karin och familjen. 
Birger har varit ordförande i Långemåla hembygdsförening, Kalmar läns hembygdsförbund och Sveriges hembygdsförbund. 
Birger bar sin familjs tradition och engagemang för hembygden vidare då...

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss

 Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen, Box 104 391 21 Kalmar
 070-672 94 03 [email protected]

Om oss

Kalmar läns hembygdsförbund är en sammanslutning av 98 föreningar på fastlandet och på Öland där 22 044 medlemmar i dag är anslutna, varav 41 var enskilda medlemmar. 

Insamlad statistik från våra medlemmar visar att under 2020 - som var ett speciellt år med statliga och regionala restriktioner på grund av coronapandemi - utfördes 91 146...

Läs mer >

Aktiviteter