Aktiviteter

Kontakta oss

Nyheter


Hej Hembygdsvänner!

Kalmar läns hembygdsföreningar förvaltar mer än 715 kulturbyggnader i vårt län.Detta är en kulturgärning som få utanför våra led känner till. Detta vill Kalmar läns hembygdsförbund uppmärksamma på årets byggnadsvård-hantverk och trädgårdsmässa i Bötterum den 2 september.

Ett mail med inbjudan att ställa ut foto med text på just Er...

Läs mer >

Många av länets hembygdsföreningar har lyckats få biodlare att ställa bikupor i anslutning till hembygdsgården. Dessa så viktiga pollinatörer vill vi bidra till att sprida kunskap om och gärna få fler biodlare. I samarbete med Högsby biodlarförening hölls därför en kortkurs för medlemsföreningars möjliga blivande biodlare den 18/6.

Det var lätt att...

Läs mer >

Odensvi hembygdsförenings ordförande Lars-Gunnar Fransson hälsade ett hundratal årsmötesdeltagare varmt välkomna till Odensvi. Mötesordförandeskapet leddes skickligt av Ingela Svensson. Årets Eldsjälspris tilldelades Anne-Marie Sjöblom, Västra Eds hembygdsförening samt Ola Strömbom, Högsby sockens hembygdsförening. Thomas Hedfors och Anna Hedfors, Gladhammars hembygdsförening samt Janne Gustafsson, Odensvi hembygdsförening uppvaktades med länsförbundets högsta utmärkelse, diplom.  Avgående styrelseledamoten...

Läs mer >

 Kalmar läns hembygdsförbunds ordförande Lisbeth Svensson fick ta emot ett hedersomnämnande-diplom i samband med Sveriges hembygdsförbunds utdelning av Årets bok.

Boken Sagoskåpet är skriven av Ann-Marie Petersson m fl och utgiven av Ljungby hembygdsförening. 

Hedersomnämnande vid utdelning av Årets bok

Kalmar läns hembygdsförbund tillsammans med Kalmar läns museum har beviljats bidrag av Irene och Bo Adolfssons Stiftelse. Detta möjliggör att vi nu tillsammans kan erbjuda förskolebarn tidsresor i deras hemmamiljö runt om i Kalmar län. Barnen lär sig i tidsresan om sin egen historia och får en känsla för platsen där...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Kalmar läns hembygdsförbund har sitt ursprung från år 1871. Vi är en sammanslutning av 95 föreningar på fastlandet och på Öland där 22 044 medlemmar i dag är anslutna, varav 41 är enskilda medlemmar. Vi är en, av tre, stiftare till Kalmar läns museum .

Vår uppgift är att verka för...

Läs mer >