Årsmöte

ÅrsmöteFotograf: Årsmöte

Kållands-Råda hembygdsförening har årsmöte onsdagen den 22 mars, kl. 19.00 i Råda församlingshem. Det blir sedvanliga årsmötesförhandlingar och dragning på Stora lotteriet. sedan blir det filmvisning där Tage Hellström intervjuar den ”Sista mjölkbonden i Råda”. Föreningen bjuder på kaffe med dopp. Välkomna!

Jul på Lunnatorpet 1916

Kållands Råda hembygdsförening inbjuder till Teatercafé i Lunnelidsstugan.

Lunnatorpet1aFotograf: Lunnatorpet1a

Lördagen den 12/11 kl 14.00 och 16.00 

Söndagen den 13/11 kl 14.00 och 16.00

50 kr för teater och kaffe med lussekatt och pepparkaka

OBS! ENDAST FÖRHANDSBOKNING till Svenerik Hedén 0510 – 640 12

Familjen på Lunnatorpet firar jul i krigstider. Morbror Enok är inkallad och kontrollanten Svensson stryker kring knutarna för att kontrollera att familjen inte äter olovligt fläsk i ransoneringstider. Mor, far och alla barnen julstökar på julaftonsmorgon. Gamlamor berättar om ett och annat och Lumpe-Tilda tittar in för att värma sig ett slag. Följ med in i stugvärmen till den sprakande brasan och upplev en julafton som den kunde te sig år 1916.       

Föreningen firar Sveriges hembygdsförbund 100 år. VÄLKOMNA!               

Årsmöte

Välkomna på årsmöte, måndagen den 4 april kl. 19.00.

Vi träffas i Råda församlingshem och efter sedvanliga förhandlingar bjudes alla på kaffe med dopp. Väl mött alla hembygdsvänner!

Styrelsen

StyrelsenFotograf: Styrelsen

 

Grötfest i Mellby

 

gröt

 

Välkomna till den traditionella grötfesten i Mellby bygdegård. Julgröt, smörgås, kaffe och kaka serveras. Luciatåget inleder kvällen med vacker sång. Sedan berättar Stig Ljungwald om Sigrid Storråda och andra medeltida kraftkvinnor. Kvällen avslutas med lotterier.

Annmällan sker senast 2/12,till Svenerik Hedén,  0510-640 12 eller Kurt-Inge Johansson 0510-140 55

Per SkarinFotograf: Per Skarin

Luciatåget med fina barn och vacker sång

Jul på Lunnatorpet

Kållands Råda hembygdsförening inbjuder till teatercafé i Lunnelidsstugan.

Lunnatorpet1aFotograf: Lunnatorpet1a

Lördagen den 14/11 kl 15.00 och 17.00, Söndagen den 15/11 kl 15.00 och 17.00   60 kr för teater och glögg, lussekatt och pepparkaka

OBS! ENDAST FÖRHANDSBOKNING, senast fre 13/11,                               Svenerik Hedén 0510 – 640 12                                                                                                                                          

Sockenrally i Åsaka – möt personer från förr.

Onsdagen den 16 september  kl. 17.00, samlas vi vid Kållands-Åsaka kyrka. Vi far vidare och får höra berättelser om flygfältet, torpet Trökan, Höglunda och Lovene. Vi avslutar i Lovene missionskyrka med egen kaffekorg. Frans i tornet och Gustav Adolf Rosén tittar in.

Välkomna!

Lieslåtter på Lunnelid

Lie2Fotograf: Lie2Onsdagen den 5 augusti, 18.00, är det dags för den årliga lieslåttern. Ta med egen lie och kratta så hjälps vi åt att slå ängen på Lunnelid. Per-Olof Anderssons orkester underhåller och föreningen bjuder på grillad korv och kaffe med kaka.

Välkomna till en trevlig kväll!

Midsommar på Bräddegården i Råda

Välkomna till midsommarfirande på Bräddegården. Vi börjar med att klä midsommarstången 10.00. 15.00 börjar firandet med dans av folkdansgillet. Sedan blir det ringlekar till musik.

untitledFotograf: untitled

Gluggetorpsspelet på Rådalyftet

I strålande sol och ljuvlig försommargrönska spelades Gluggetorpsspelet på Rådalyftet! Ett stort tack till alla skådespelare och musikanter!

TrogenFotograf: Trogen

Valborgsfirande på Kornberget i Mellby

 

eldtunnaFotograf: eldtunna

Välkomna att fira Valborgsmässoafton med sång och vårtal kl 20.30. Rådakören sjunger in våren, Ingemar Holmstrand håller talet till våren, elden i tunnan tänds och allt avslutas med fyrverkeri. Insamlingen går till Kvinnojouren Linnéan. Sköna maj välkommen till vår hembygd!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter