Hembygdsgården Dalen

Hembygdsgården ägs av Kode Hembygdskrets, dvs Kode, Hålta och Jörlanda  hembygdsföreningar gemensamt.

Gården ligger mycket vackert i utkanten av Svartedalen i en dalgång, som  namnet antyder, och den har blivit ett populärt utflyktsmål. Många kommer hit  bara för att sitta en stund i den fridfulla omgivningen. Man har med sig en  kaffekorg och avnjuter dess innehåll i gröngräset.

Överst på sidan denna sida och som sidhuvud för alla våra sidor ser du ett flygfoto över Dalen. Fotot är taget 2010 av Lennart Samuelsson.

Dalen är hembygdskretsens träffpunkt. Där anordnas varje år midsommarfestlig-heter med lekar, dans och musik. I slutet av sommaren arrangeras en dag ägnad åt hembygd och gamla hantverk. Flera av kretsens medlemmar visar då upp sitt gamla hantverkskunnande, det serveras tunnbröd och äggost, och allmänheten får ta del av andra gamla traditioner. Några gånger per år anordnar föreningen allsångskvällar i Dalen. Vidare firas Nationaldagen och Svenska flaggans dag. Dalen tar också emot besökande grupper, som är intresserade av gammal kultur, t ex pensionärer och skolklasser.

Om du klickar i menyn till vänster finner du mera information om Hembygdsgården Dalen, gällande byggnaderna och en vägbeskrivning med karta.