Höstmötet 2019

Vi vill tacka alla deltagare och medverkande vid årets Höstmöte som gick av stapeln den 26 oktober på Jönköpings läns museum. Vi var cirka 80 stycken totalt som fick en massa inspiration från olika föreläsare. 

Dagen inleddes med kaffe och sen tog Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör vid och talade på temat Vad betyder hembygdsrörelsen för länets utveckling. Vikten av att lyfta hembygdsrörelsens betydelse kan inte påpekas nog mycket.

Hanna, Siv och Rickard från Anderstorps hembygdsförening berättade om hur den jobbar med den nystartade föreningen. De lyfter återkommande vikten av inkludering och att lyfta fram den yngre historien (1970- och 1980-tal) i verksamheten.

Karin Malmsten, ny ledamot i Sveriges riksförbunds styrelse talade fängslande om rötterna i sin hembygd: Vikten av att känna sina rötter för öppenhet mot andra. Vår hembygd är öppen för alla, den måste vara öppen för alla. 

Från Källakademien kom Håkan Kinnerberg och lyfte fram några av de fantastiska källor som finns runt om i vårt län. 

Mot slutet av dagen fick vi rapporter från sommarens läger i Tranås och Gnosjö samt information om kommande kurser:

Ordning & reda i hembygdsgården och en kurs i att jobba redaktionellt med hembygdslitteratur. Håll ögonen öppna för mer information och anmälan!

Tack för en givande dag!

 

Foto: Klas Peter Suneson och Jönköpings läns museum

 


Editerad av: Patricia Hallman (2020-03-18 14:43:19)

Kontakta oss