Rapport från årsmötet 2017

Lördagen den 1 april 2017 träffades vi för årsmötet i Allianskyrkan i Jönköping.

Årsmötet den 1 april inleddes med ett spännande föredrag av Stig Fredrikson. Han berättade om sina år som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen och hans analys av då, nu och framtiden. Han berättade också om sin egen barndom och uppväxt i Rumskulla och Aneby. Det var spännande att höra hur en människa kan vara med och påverka historien.

Årsmötet gick som väntat. Som vanligt steg sorlet högt i lokalen som det gör när människor trivs. Det är alltid spännande att möta så många hembygdsvänner och få nya tips och idéer.

Under årsmötet delade vi enligt traditionen ut medalj till personer som nominerats av sina hembygdsföreningar för specifika insatser och engagemang. Med stor glädje förärade vi följande med medalj:

Börje Cronvall, Vrigstads hembygdsförening
Jan Ericson, Tabergs Bergslags hembygdsförening
Roland Granath Almesåkra hembygdsförening
Bengt Nilsson, Marbäcks hembygdsförening
Lennart Olsson, Sävsjö hembygdsförening


Vi avtackade Gösta Sanfridsson, Tranås för hans engagemang som styrelseledamot i Jönköpings läns hembygdsförbunds styrelse, Lars-Åke Andersson, Landsbro för hans engagemang som revisor och Bo E Karlson, Jönköping, för insatsen i valberedningen. Tack till er alla för det ni investerat i förbundet!

Hederspriset tilldelades Sandsjö hembygdsförening. På bilden tar Birgit Engqvist, Sven Danielsson och Greger Phalén emot priset vid vårt årsmöte.