Om oss

Hembygdsgården mitt i stan - Ödbergska Gården! Johan Ödberg-Sällskapet bevarar och vårdar stadens äldsta byggnad -Ödbergska gården- och gör den tillgänglig för olika aktiviteter. Bygdeband/Utforska platsen är lokal historia på webben. Här finns bilder och tidningsurklipp från förr. 

OBS: Ödbergska gården är alltid öppen för uthyrning även om det står tillfälligt stängt

Styrelsen, Johan Ödbergsällskapet, har planer på att bygga en musikpaviljong i Rådhusparken. Ett medborgarförslag (E-förslag) har därför lämnats in till Örnsköldsviks kommun. 

Avslag från kommun om Musikpaviljong 2023-04-19 

             Kultur- och fritidsnämnden avslår e-förslaget om att bygga en musikpaviljong i Rådhusparken              ...

Läs mer >

Frank Ödberg är en släkting till Johan Ödberg som har gett namn åt Ödbergska Gården. Han skickar en hälsning från Gent i Belgien med sina två yngsta barnbarn i famnen.  

En byst föreställande Johan Ödberg, Örnsköldsviks viktigaste grundare, har invigts på Ödbergska gården. Invigningstalade gjorde Elvy Söderström och Göte Nordmar. Konstnären Jörgen Nilsson berättade på vilket sätt han har gjort bysten och vilket material den består av. Fanfarer av Sören Kvist och Åke Collin. //Johan Ödbergsällskapet

Bystinvigning 14 okt 2021
Bystinvigning 14 okt 2021
Bystinvigning 14 okt 2021

En skrivelse är skickad oktober 2018 till Örnsköldsviks kommun/kultur och fritid och handlar om Johan Ödbergs betydelse för Örnsköldsvik. Skrivelse

Läs kommunens svar på skrivelsen Svar från  kommun