Nu börjar dagarna försvinna och julen kommer närmare och närmare. Det betyder också att Lucia är påväg och den årliga grötfesten är snart här.

Den 10 december kl.18 är luciatåget redo, tomtens säck full och gröt & mackor framme. Detta år kör vi som vanligt i bygdegården.

Hoppas ni vill komma!/Styrelsen🎅

Här är årsmötesprotokollet för er som inte hade möjlighet att komma på årsmötet eller för er som bara vill fräscha upp minnet. 

SKM_C450i22042107390.pdf

Ännu ett annorlunda år med restriktioner och begränsningar. Ett år som vi i styrelsen har haft svårt med, då vi inte har kunnat ha så mycket verksamhet. Det mesta har antingen blivit inställt eller omdirigerat. Men de flesta traditioner har blivit av ändå, de har bara fått ändras lite och...

Läs mer >

Om oss

Välkomna till Jäla hembygdsförening.

Jäla socken i Västergötland ingick i Vilske härad, ingår sedan 1974 i Falköpings kommun och motsvarar från 2016 Jäla distrikt. Socknens areal är 28,4 kvadratkilometer varav 28,31 land. År 2013 fanns här 155 invånare.

Namnet skrevs 1308 Ialum och kommer från kyrkbyn. Namnet innehåller sannolikt en forntida naturnamn Iali, ’den gulbrända’ syftande på en...

Läs mer >

Aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]