Helena Lundin, kommunikationschef på PREVAS och aktiv i koncernledningen, berättade om företagets historia. Den började när grundarna Göran Lundin, Per Lysholt och Björn Andersson startade företaget i Västerås 1985. Huvudkontoret ligger fortsatt i Västerås.

PREVAS är ett IT-företag som arbetar med vitt omfattande konsulttjänster som innefattar produktutveckling, produktionsutveckling och automation. Under årens lopp har företaget växt med fler kontor, företagsförvärv och kompentensområden. PREVAS har idag ca 900 medarbetare med kontor i Sverige, Danmark och Norge.

PREVAS utvecklar produkter med inbyggd mjukvara, ofta uppkopplade, till exempel webbkameror, gräsklippare, dammsugare och cykelhjälmar. Ett område kallas Life Science, vilket är ett tvärvetenskapligt område inom bland annat bioteknik, medicinteknik och läkemedel. Exempel på branscher: energi, fordon, försvar, livsmedel, massa & papper och telekom. Exempel på områden: smarta produkter, smarta industrier och smarta tjänster.

PREVAS är ett stort och intressant företag med en mångfacetterad verksamhet som ofta grundar sig på nyfikenhet och innovation, för det mesta med IT-innehåll.

Industrihistoriska föreningen i Västerås arrangerade och föredraget hölls den 22 mars i Länsmuseets hörsal inför ett 40-tal åhörare.

ImageCreative Commons-licens

 


Förening:

Industrihistoriska föreningen i Västerås

Skapad av: Ulf Kjellsson (2023-03-26 11:58:30) Kontakta föreningen
Ändrad av: Ulf Kjellsson (2023-03-26 12:00:11) Kontakta föreningen