Se en film med Staffan Anger

Staffan Anger var under 20 år VD för Outokumpu vars svenska gren var Metallverken på Kopparlunden i Västerås. Som pensionär var han ledande i uppbyggnaden av Miniature Kingdom i Kungsör. Han hade många andra uppdrag och var även politiskt aktiv. Han avled nyligen i en ålder av 77 år. Han delade gärna med sig av sina erfarenheter och berättade vad han varit med om.

Industrihistoriska föreningen i Västerås spelade 2016 in en film där han intervjuas av Hans Stackegård om Metallverken, som grundandes 1897, dess uppgång, produkter och "världens största, första och bästa" och "de gyllene åren" 1940 - 1969. Därefter startade ägarbytena. Enhet efter enhet såldes av tills ingenting var kvar och Kopparlunden tömdes och bara minnen fanns kvar.

Vi släpper nu filmen fri och har publicerat den i vår Youtube-kanal. Välkommen till en timmes berättelse om Metallverkens uppgång och fall. Länk till filmen. Det är vår första film om "Ägarens roll i företaget". Vi ledde tillsammans med MDH ett seminarium 2017 som spelades in. Filmerna finns att se gratis, länkar finns i Film 29 - 33 i Lista över filmer.


Editerad av: Ulf Kjellsson (2021-04-28 09:00:16)