Program 2018

Januari 
Söndag 7 januari medverkar föreningen i lyktuppsläpp som i år hålls vid småbåtshamnen. Bygderådet i samarbete med Sparreholms båtklubb, Flens kommun och Hembygdsföreningen bjuder på korv och dryck  och 50 miljövänliga lyktor kommer att släppas upp för att inleda det nya året.

April
Söndagen den 8 april kl 14 är det dags för årsmöte i hembygdsgården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar där verksamhetsberättelsen illustreras av film och bilder från det som hänt under det gångna verksamhetsåret. Föreningen bjuder på kaffe med tilltugg.

Någon vardagskväll i april hoppas vi kunna bjuda på en berättarkväll.

Valborgsmässoafton måndagen den 30 april firar vi som vanligt med vårtal, vårsång och våreld vid hembygdsgården kl 21. Men dessförinnan ordnas tipspromenad, korvförsäljning och kaffeservering från kl 19:30.

Maj
Någon lördag i maj kommer Sparreholms föreningar i samverkan arrangera vårfest. Datum är ännu inte fastställt.

Juni
Midsommarfirande som vi startar dagen före midsommarafton med att klä stången kl 18 och därefter bjuder föreningen på en gemensam fika för alla som deltagit.

Midsommaraftonens festligheter vid hembygdsgården börjar kl 14 med musikunderhållning, spelaktiviteter, servering och försäljning.
Klockan 15 reses stången och programmet fortsätter med dans och lekar kring stången.
Klockan 16 avslutas dagen med final i några spelaktiviteter.

Augusti
Lördagen den 4 augusti är det så dags för 8:e upplagan av det stora cykelloppet Båven runt. Cykla 8 mil, 4 mil eller 8 km på en blandning av asfalt och grusväg. Start och mål vid kiosken i Sparreholm. Inbjudan och anmälningsformulär kommer att finnas på hemsidan omkring 1 maj.

Någon torsdag i augusti kanske det blir musikunderhållning på logen

September
Alla medlemmar som medverkat som funktionärer vid något av föreningens arrangemang under året kommer att bjudas på en dagsutflykt med god mat i gemytlig samvaro.

December
Lördagen den 8 december planeras preliminärt för en ny upplaga av Jul i Sparreholm där föreningar och företag samsas om aktiviteter på åkeriområdet och i boulehallen.