Program 2018

 

(Uppdaterad 2018-05-17)

Lördagen den 19 maj kommer Sparreholms föreningar i samverkan arrangera Vårfest.
Aktiviteterna börjar med att Årets Sparreholmare och Årets Sparreholmsföretagare planterar varsitt äppleträd i Familjeparken. Därefter fortsätter aktiviteterna med lekar, underhållning och grillning vid Hembygdsgården.

Juni
Midsommarfirande som vi startar dagen före midsommarafton med att klä stången kl 18 och därefter bjuder föreningen på en gemensam fika för alla som deltagit.

Midsommaraftonens festligheter vid hembygdsgården börjar kl 14 med musikunderhållning, spelaktiviteter, servering och försäljning.
Klockan 15 reses stången och programmet fortsätter med dans och lekar kring stången.
Klockan 16 avslutas dagen med final i några spelaktiviteter.

Augusti
Lördagen den 4 augusti är det så dags för 8:e upplagan av det stora cykelloppet Båven runt. Cykla 8 mil, 4 mil eller 8 km på en blandning av asfalt och grusväg. Start och mål vid kiosken i Sparreholm. Inbjudan och anmälningsformulär kommer att finnas på hemsidan så snart Länsstyrelsen gett klartecken.

Söndagen den 26 augusti blir det friluftsgudstjänst på Hembygdsgården. Helgesta-Hyltinge kyrkokör medverkar och hembygdsföreningen bjuder på kyrkkaffe i parken efter gudstjänsten. Vid regn flyttar vi in på logen.

September
Föreningen fyller 75 år i år. Det planerar vi preliminärt att fira en lördag i september. Mera info kommer senare.

Oktober
Nu har det gått 10 år sedan vi spelade bygdespelet ”När Tåget Kom”. Det tänker vi fira med att spela upp filmen från bygdespelet som oktober månads berättarkväll.

December
Lördagen den 8 december planeras preliminärt för en ny upplaga av Jul i Sparreholm där föreningar och företag samsas om aktiviteter på åkeriområdet och i boulehallen.

Januari 2019
I början av januari 2019 planeras ett nytt lyktuppsläpp i samarbete med Bygderådet, Sparreholms båtklubb och Flens kommun. Då serveras korv och dryck  och 50 miljövänliga lyktor kommer att släppas upp för att inleda det nya året.