Ny entré i markplan

Efter vårens mark- och byggjobb vid hembygdsgården kan man nu komma in i parstugan utan trappsteg. En ny handikappvänlig entré har öppnats upp på parstugans baksida. Samtidigt har också trappan till köket fått en annan sträckning och under alltihopa har det tillkommit lite mera förrådsutrymme.

Det är hembygdsföreningens byggnadskommitté med en grupp byggintresserade medlemmar som gjort markarbetet, byggt grunden till tillbyggnaden och slutfört inrednings- och måleriarbetet. Snickeriarbetet har utförts av professionella snickare från Granbacken Byggnads AB.
Länsstyrelsen har bidragit med 100 000 kr ur potten för underhåll av kulturhistoriska byggnader och resterande medel kommer från överskott på föreningens arrangemang.

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Grop för källare under hk-entré

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Sigge Duan murar källare

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Nisse o Lasse Johansson blandar murbruk

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Snickeriarbetet gör snickare från Granbacken Byggnads AB

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Köket får en ny trappa och ett nytt förråd

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Pelle Pettersson lägger golv, målar och inreder

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Nu kan man komma in i parstugan utan trappa

KARL PERSSON