Midsommarfirandet på hembygdsgården på en udde i sjön Båven blev precis det många längtade efter nu när pandemin förhoppningsvis är över.  Programmet följde den tradition vi arbetat efter i många år och våra trogna medarbetare ställde upp med glädje. Lite nytt var det dock. Många besökare hade fortfarande kontanter som betalningsmedel och den moderna tekniken med swish-betalningar med QR-koder kändes lite ovant för somliga. För att förenkla betalningarna fanns ytterligare ett betalningssystem där besökarna kunde köpa en karta med biljetter värda 10 kr/st som kunde användas som betalning vid alla aktiviteter inom området. 

Programmet började med gruppen Spelorrarna, sju spelglada personer varav fem med dragspel, underhöll en timma med sommarmusik från scenen. Efter den timman var det så dags att resa midsommarstången och dansa ringdanser och traditionella ringlekar kring stången. Kerstin Lindkvist Ekholm trakterade dragspelet med bravur och dirigerade samtidigt dansgästerna i både sånger och lekar. 

Spel och förlustelser vid olika stationer inom området lockade till långa köer för att prova på pilkastning, bollkastning, porslinskrossning mm på färg-granna spelanordningar som varit i bruk varje år de senaste 30 åren. Dock hände något med det elektriska vid den populära bollkanonen vilket gjorde att publiken i stället hamnade i en lång kö vid porslinskrossningen.

Kaffeserveringen hade också fullt upp. Några av våra flitiga medarbetare hade bakat i flera dagar och laddat upp ett stort lager av fikabröd. Så mycket att det till och med blev  bröd över till senare aktiviteter. Tur att vi har en stor frysbox. 


Förening:

Hyltinge Hembygdsförening

Skapad av: Karl Persson (2022-07-06 19:00:34) Kontakta föreningen
Ändrad av: Karl Persson (2022-07-20 15:01:54) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 c/o Gudrun Gimåker, Tomtebovägen 2, 649 30 Sparreholm
 Hyltinge hembygdsgård, Sparreholm, väg 57 vid utfarten mot Gnesta.
 Ordförande Marielle Munter, 073 507 4988  Uthyrare: Elisabeth 073 565 74 49, [email protected][email protected]