(2021) Loppmarknaden blev 2021 års första publika aktivitet

Efter ett långt uppehåll på grund av pandemin genomfördes den 4 september årets första publika aktivitet vid Hembygdsgården. Det blev en loppmarknad inne på logen med föremål som skänkts av ett flertal medlemmar. 

Logen hade fyllts upp med hemstickat, textilier, glas, porslin o prydnadsföremål. På ett bord kunde man hitta både nya och begagnade bakmaskiner.  Ett bokbord var välfyllt och många trodde att böcker skulle var svårsålda, men ett lågt pris gjorde att många fyndade ett flertal kända böcker som hade kostat stora summor när de var nya. I en mörk hörna fanns ett flertal belysningsartiklar och lampskärmar som lockade till sig mångas blickar då de flesta lamporna var tända. Ortens storsamlare med ett eget Nostalgimuseum hade sorterat ut lite museiartiklar ur sitt lager vilket lockade flera  intresserade köpare. En lokal konstnär hade smyckat en vägg med vackra motiv och lyckades sälja ett antal av sina konstverk.

Även utanför logen kunde man göra affär med ett antal privata försäljare som hyrt in sig på hembygdsområdet. En storfiskare sålde flera av sina fiskespön. Några andra privatpersoner sålde ut lite av sina hushålls- och prydnadsföremål. Scouterna sålde korv och Hembygdsföreningen hade kaffeservering i parken. Försäljningen pågick i fem timmar och publiken strömmade till i jämn takt så våra covid-vakter behövde inte stoppa några besökare.

Allt som erbjöds föll inte i smaken så det som blev över packades ner för att eventuellt packas upp igen vid nästa marknadstillfälle. Arrangörsföreningens styrelse var nöjd då marknaden gav en liten kompensation för de hyresförluster som man drabbats av i och med pandemin.

 

Loppmarknad
kaffeservering i parken och korv i kiosken
Föremål ur Gråfors samlingar till salu på loppmarknad

Förening:

Hyltinge Hembygdsförening

Skapad av: Karl Persson (2021-09-08 00:33:30) Kontakta föreningen
Ändrad av: Karl Persson (2022-06-22 13:25:55) Kontakta föreningen