Ingen Midsommarfest och inget Cykellopp, men vi ser framåt.....

Coronaepidemin ställde till det för vår programplanering. Vi har hållit ett försenat årsmöte men allt annat har ställts in.
Den senaste ändringen gällde det tionde cykelloppet som vi flyttar till nästa år. Närmast blir det friluftsgudstjänst den 9 augusti och så hoppas vi kunna hålla några flera bygdevandringar  innan hösten hindrar oss från utomhusaktivteter. På grund av Corona-epidemin har de flesta av föreningens aktiviteter under våren och sommaren ställts in. Valborgsmässofirande, vårfest, midsommarfest har vi ställt in och årsmötet flyttades till söndagen den 7 juni i stället. Årsmötet klarade av de formella frågorna vid ett kortare möte inne på logen.

Tionde Cykelloppet Båven runt blev inställt men ett antal cykelentusiaster cyklade ändå.
Nu har vi också tvingats avblåsa Cykelloppet Båven runt som vi inte kan arrangera med de restriktioner som gäller just nu. Vi erbjuder cyklisterna en karta så får de själva cykla Båven runt enskilt eller i mindre grupper när det passar dem. Läs mer under menyn Cykelloppet Båven runt.

Bygdevandringar
Vid det flyttade årsmötet föreslogs att vi skulle arrangera kortare bygdevandringar. Det har vi tagit fasta på och redan genomfört några vandringar med begränsat antal deltagare till max 25 personer. Karl Persson ledde en vandring runt Torparviken mellan slottet och slottsparken. Conny Johansson tog oss med på en tur till Oljeberget i närheten av Ramsberg. Göran Lindberg ledde en kortare vandring till Bogården där vi möttes av familjen Knutsson som visade det gamla prästbostället. Bengt Elmwall tog oss genom skogen från Pumpedal till Jaktstuguskogen där vi fikade vid Grevens jaktstuga där Sivert Johansson och Göran Lindberg berättade lite om stugans historia. Hans Ökvist visade oss runt på Hagens fritidsområde och en tur till Gilwellområdet där vi fikade på Brittmässudden och besökte andaktsplatsen på berget intill Gilwellstugan.
Göran Lindberg skickar ut en inbjudan till medlemmar med e-post och tar emot anmälan enligt principen "först till kvarn….” Det gör vi för att kunna begränsa antalet till max 25 pers. När pandemin har lagt sig hoppas vi kunna göra om några av dessa vandringar för flera som vill vandra, fika och träffa andra och lära sig mer om bygden.

Vi ser framåt - så ses vi framöver
Hyltinge hembygdsförening / Karl P

Cykelloppet Båven runt 2020 flyttas till 2021

Editerad av: Karl Persson (2020-08-10 07:54:41)