Båven runt 2016

Förra årets snabbaste cyklister på Båven runt kunde inte göra om bravaden i år. K-G Welin höll täten på 44-km rundan men blev frånkörd strax före målet och Magnus Linehag åkte ifrån klungan på långa banan fram till första kontrollen men hade för bråttom förbi avfarten mot Kleva och fick vända om när han upptäckte att han var på fel väg.

Kl 9 på lördagmorgonen samlades 280 förväntansfulla cyklister vid kiosken i Sparreholm för att åka 82 eller 44 km runt delar av sjön Båven.

De snabbaste stod i första ledet och tog upp hela vägbanan när starten gick

Markus Robert o K-GFotograf: Markus Robert o K-G

Vid Bilsbrorondellen kom 44-km cyklisterna Markus Erngrund och K-G Welin sida vid sida och höll sedan täten under hela loppet.

När alla långcyklande deltagarna gett sig iväg var det sedan dags för de yngsta och äldsta att starta sin tur på en knapp mil runt Torparviken.

Vid depå Hagtorp på kortaste banan var hela familjen Erixon engagerade i serveringen.

K-G Welin och Markus Erngrund åkte 44 km på 1:24 men Markus åkte ifrån sin 30 år äldre draghjälp och tidigare års snabbaste cyklist strax före målet.

Birgitta Wallström Malmköping var snabbast bland damerna på 44 km

När klockan närmade sig halv tolv på lördagen kom en stor klunga cyklister i hög fart fram mot målet vid kiosken i Sparreholm. Några satsade på att komma först och kunde inte ta kurvan in mot målplatsen utan fortsatte flera hundra meter framåt längs Landsvägsgatan och fick vända och komma in bakvägen till målområdet.

Alexander Ehrlin Örebro, Andreas Jonsson Sparreholm och Bengt Langels Stockholm har åkt 82 km på 2 tim 26 minuter


Alfred Carlsson från Hälleforsnäs hade så bråttom att han körde förbi infarten till målområdet men tilldelades samma tid som  övriga i klungan.

En besviken Magnus Linehag Stockholm som varit först i mål flera gånger tidigare missade en avfart på Klevaskogen och körda flera km längre än alla andra.

Emil Jivtegen Sparreholm försökte få hjälp av sin mascot på styret för att klara 82 km under 3 timmar, men det hjälpte inte den här gången.

El-Tobbe Andersson från Stjärnhov körde 82 km utan hjälp av el.

Cilla Kranz från Flen, lika pigg och glad som vanligt också efter 4:32 på 82 km

Flera bilder
Nils-Erik Jacobsson befanns sig utefter banan och fick några bilder till ett eget bildreportage, bland annat från Perssons backe på Hyltingeö. Det finns på bygderådets hemsida  www.sparreholm.eu  Det går bra att klicka på länken.

Alla deltagare som kan identifieras med nummerlappen kommer att få ett målfoto till sin mailadress, men det kan ta några veckor att överföra några hundra bilder.

Tack till både deltagare och funktionärer för att vi tillsammans gjort den här dagen till ett positivt minne. Tävlingsledningen hopppas att både ni och vi kommer tillbaka igen den första lördagen i augusti nästa år.

Båven runt har ingen tidtagning när cyklisterna passerar målskylten, men en tid blir ändå registrerad när nummerlappen lämnas in till sekretariatet och har i några fall justerats efter uppgiften på målfotot. Listan med tidsuppgiften redovisas i startnummerordning och bifogas nedan som länk till en excelfil                eller en PDF-fil

Båven runt 2016, deltagare o tid 82 km             Båven runt 2016, deltagare o tid 82 km

Båven runt 2016, deltagare o tid 44 km             Båven runt 2016, deltagare o tid 44 km

Deltagare Båven runt 2016 Torparviken