Vårfest med trädplantering

Vårfest kombinerad med Äppelträdsplantering för årets Sparreholmare och Sparreholmsföretagare är nu inne på sitt fjärde år.

Fortfarande lite kalla vårvindar men solen och deltagarna lyste upp Familjeparken på lördagseftermiddagen när pristagarna fick ta emot sina priser för värdefulla insatser för orten. Priset till Årets Sparreholmare bestod av ett äppelträd med flera äppelsorter som i år delades av sex personer i den Skolgrupp som jobbat hårt för att starta en ny privat skola. Företagarpriset delades av fyra personer från Sigridslunds Café o handelsbod för att de startat upp ett café i en tidigare avvecklad skola.
För fjärde året i rad planteras äppelträden i den f.d. Industriparken där det en gång i tiden varit torkplats för stabbar med nysågat virke från sågverket. Vinnarna fick själva plantera sina träd efter instruktioner från Uno Gustavsson i Bygderådet.

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Uno Gustavsson och Magnus Erixon håller i äppelträdet när Oxana Erixon slår ner stödstolpar

Efter trädplanteringen kunde deltagare och åskådare följa en tipsfrågebana till Hembygdsgården där det vankades bollkanontävling och gemensam grillning av det som deltagarna själva hade med sig. Inne på logen väntade sedan underhållning av den lokala musikgruppen Björn-Christers med Per-Yngve som också ackompanjerade allsången.

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Gästerna samlas runt grillarna intill logen