Våren 2017

Den här våren ska vi ge oss ut på två utflykter i vår bygd. Det första tillfället kallar vi för Stensvängen. För att alla ska kunna hänga med gör vi turen med buss. Vi ska titta på några utav de runstenar och vägstenar som finns hos oss. Maria och Lasse kommer att berätta om de olika stenarna. Detta ska bli riktigt intressant! Undrar vilka utav alla stenar det kommer att bli?

Den andra utflykten går till Hjälstaviken tidigt en morgon i maj när fågellivet är på topp. Vi träffar Mats Brisegård som är ornitolog och bor intill viken. Han kommer att berätta vad vi ser och hör. Anders W kommer att se till att vi får en trivsam färd med traktor och balvagn ner till viken. Den medtagna frukosten intar vi i det gröna. Efteråt serveras det lunchsoppa i Husby-Sjutolftsgården.

På Filmpuben i februari kommer vi att visa en repris på ”Den gula bilen”, vi har förstått att många missade filmen förra gången och kanske några vill se den igen. Det är en thrillerhistoria som är inspelad här i trakten 1963. I filmen känner man igen platser och vägar. Jag missade filmen sist, och tycker det ska bli väldigt spännande! Den är inspelad i svart-vitt. Bara det!!

Vi avslutar i vanlig ordning vårprogrammet med vår traditionella midsommarfest som blivit så populär och drar så mycket folk. Du som vill bidra med något vid midsommarfesten är hjärtligt välkommen att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Alla insatser behövs för att ro denna stora fest iland.

I år bygger vi på med en enkel fest på midsommarkvällen med knytis och dans. En familjär fest där barnen är med och därför slutar vi klockan 11.

 

Välkommen till en intressant och rolig vår med hembygdsföreningen.

/ Elisabet Lind, ordförande