Berättelser i skymningen arrangeras till förmån för Högsjö Kulturmiljöförening av Marja Hillerström. Hon upplåter generöst sin bostad, f.d. prästgården, till detta evenemang. En föreläsare vidtalas och lördagen den 4 maj var det Gunnel Furuland som kom. Inför en publik på drygt 30 deltagare talade hon om författarinnan Irja Browallius. En mycket intressant person som förtjänar att ”återupplivas”.
Varje föreläsare som är inbjuden berättar något om någon/något som har anknytning till orten eller dess omgivningar. Irja var bosatt och skrev om livet och människorna i Glottra som ju inte ligger så långt från Högsjö. Tidigare har vi hört Elvert Hammar berätta om Tyrisfall i Regna, Mattias Hillbom har framfört både sanna och osanna historier från Brevenstorpen och Karin Andersson läste dagboksanteckningar från 1800-talet och bygdehistorier på vingåkersmål.
Inte bara själen får sitt på dessa berättarkvällar utan också kroppen, främst gommen och magen får sin njutning. Lite gott att dricka med något tilltugg ingår i kvällens evenemang. Allt detta får man för en ringa slant.
När den sköna sommaren har övergått till höst så tar vi nya tag och inbjuder till en ny Berättarkväll i skymningen. Kolla vår hemsida då liksom Facebook och affischer. Välkomna!!

 

Image
Image
Image

 

 


Förening:

Högsjö Kulturmiljöförening

Skapad av: Lennart Hellquist (2024-05-08 11:48:58) Kontakta föreningen
Ändrad av: Lennart Hellquist (2024-05-08 11:48:58) Kontakta föreningen