Sportlov med mörkrets makter.

Numera är det ovanligt med sportlovsaktiviteter som är beroende av snö då det oftast är barmark när sportlovet infaller. Detta dilemma tog Högsjö Kulturmiljöförening fasta på 2023. Då anordnade vi en tipspromenad i mörker. Det blev verkligen uppskattat. Därför upprepade vi succén även i år 2024.

Både vuxna och barn blir inbjudna. Samling sker vid Tolfens smedja. Utrustade med ficklampa, tipskupong, penna och pirr i magen får man sedan i becksvarta mörkret leta sig fram till frågorna. Stigen är delvis kantad med reflexer och marschaller. Trots att markägaren hade lagt på ett rejält lager grus på stigarna så var det bitvis riktigt sörjigt på marken, men ingen klagade över det.

De kluriga frågorna, alla med lokal anknytning, var anpassade för både barn och vuxna. En del krävde stort tankearbete. Frågorna var konstruerade så att det inte skulle gå att finna svaren i mobilen. En utslagsfråga på slutet fanns också förstås. Inte så lätt att lista ut hur ett långt ihoprullat snöre kan vara. Prisvinnare utsågs och för barnen var det Max Hjorth, Tula Ringqvist och Joni Ringqvist som kammade hem vinsten i form av ett stort påskägg fyllt med godis. De vuxnas tävling vanns av Ulf och Kerstin Karlsson och Rolf Larsson. De vann varsitt paket kaffe.

När tipspromenaden var avslutad så var det lämpligt att titta in i smedjan. Där stod smeden Dan och visade hur det går till när man smider. Den som ville kunde själv prova på den ädla konsten. I synnerhet barnen ville gärna prova.

Vid grillen kunde barnen sedan få korv och Festis medan vuxna sippade kaffe till sin korv. Man minglade och umgicks. Mätta och belåtna avslutades sedan kvällen. Det konstaterades att totalt upplevde ett 60-tal personer denna mörkerkväll. Med så mycket uppskattning från deltagarna så planerar vi att återkomma nästa år igen.

Image
Image
Image
 

Vinnare tipspromenad vuxna.

 


Förening:

Högsjö Kulturmiljöförening

Skapad av: Lennart Hellquist (2024-02-27 14:22:22) Kontakta föreningen
Ändrad av: Lennart Hellquist (2024-02-27 15:27:45) Kontakta föreningen