Om oss

Herrljunga Hembygdsförening ser framtiden an med nyfikenhet och glädje. Våra aktiviteter lockar ett stort antal besökare i olika åldrar och medlemsantalet ökar. Vår upplevelse är att föreningen – med sin hembygdspark och sina små friluftsmuseer – uppfattas som ett angeläget besöksmål i Sjuhäradsbygden med omnejd.

I vacker natur på sluttningen mot...

Läs mer >

Nyheter

Samtliga sommarevenemang inställda i Hembygdsparken

Styrelsen för Herrljunga Hembygdsförening har i enlighet med rådande corona-restriktioner valt att ställa in samtliga sommarevenemang till och med augusti månad ut. Trots det är mycket på gång i Hembygdsparken, ta gärna en promenad och upplev naturen när den är som vackrast i sin sommarskrud. 

Välkomna tillbaka!

Herrljunga Hembygdsförening - en del av Landskapsobservation Västra Götaland

Herrljunga Hembygdsförening fortsätter det spännande arbetet med HHH (Hus med historia i Herrljunga). I arbetet inventerar vi byggnader och miljöer i Herrljunga gamla by (och på sikt även Vreta by). Inventeringen hoppas vi bidrar till nya kunskaper om bygdens historia och kulturarv - och många möjligheter att sprida kulturarvskunnandet till kommande...

Läs mer >

"Det finns inga omöjliga drömmar." Ingen trodde väl på allvar att ett lekstugeprojekt på Haraberget - utifrån ett boningshus i Herrljunga byggt för mer än 100 år sedan - skulle bli en realitet? Men drömmar slår in när vilja, engagemang och kunniga hantverkare är i samklang med varandra. Nu står...

Läs mer >

Live Fika och nationaldagshälsning

I vackraste försommartid hälsar vi nya medborgare välkomna, njuter av naturen och firar nationaldagen med Live Fika i Hembygdsparken Herrljunga. Varmt välkomna att ta del av nationaldagshälsningen genom att klicka på textlänken nedan: 
Nationaldagshälsning från Herrljunga Hembygdspark 2020

Styrelsen Herrljunga Hembygdsförening

Välkomna till Hembygdsparken Haraberget 2020

Välkomna till Haraberget och Hembygdsparken och de evenemang som Föreningen i år erbjuder och har planerat för. En viss osäkerhet råder i dessa tider, så vi publicerar programmet med förbehåll om förändringar utifrån samhällets övriga restriktioner i Coronatider. 

Programmet hittar du genom att klicka på länken Program och inställda...

Läs mer >

Creative Commons-licens

Inställt midsommarfirande i Hembygdsparken på Haraberget

 I år bjuder Herrljunga Hembygdsförening in till en livversion av fjolårets baklängesvandring i myter och traditioner.  Välkomna tillbaka när restriktionerna medger.  Till dess kan du och de dina njuta av midsommarstången på egen hand. 

Trevlig midsommar!
Herrljunga Hembygdsförening

Visa fler