Om oss

Välkommen till Hemmesjö hembygdsförening. Använd Meny uppe till vänster för att hitta på hemsidan. Våra aktiviteter hittar du längre ner på denna sida. För att komma tillbaka till startsidan, klicka på Hemmesjö hembygdsförening ovan.

Nyheter

Åryds med omnejd historia

Bibliotekarien Ella Styf på Växjö bibliotek är ansvarig för Kronobergspodden. Där kan du lyssna på kuriosa från Kronobergs län och få veta mer om den lokala kulturskatten. Varje avsnitt har ett eget fristående tema.
Nu har turen kommit till Åryd med omnejd. Lyssna på

https://soundcloud.com/kronobergspodden/avsnitt-47-aryd

Det finns många andra...

Läs mer >

Namnskylt på hembygdsstugan

Nu har den nya skylten monterats på hembygdsstugan på Masugnsvägen 12 i Åryd. Skylten är tillverkad av Roland Schaarschuch. "Kringlan" kommer från masugnen. Den hade rostat loss och fallit ner. Nu har Peter Georgi rostbehandlat den och ordnat ett bra fäste. Skylten är en verklig prydnad!

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Hembygdsdag och återvändardag

August 7, 2022, 1:30 PM - August 7, 2022, 4:00 PM

Söndagen den 7  augusti kl 13:30 vid hembygdsstugan på Masugnsvägen 12 i Åryd. Hembygdsdag och hemvändardag. Vid dåligt väder är vi i lokalen på vägen mot Åry herrgård. Utförligt program kommer senare här på hemsidan och på anslagstavlorna.

Läs mer >

Hemmesjö gamla kyrka

September 3, 2022, 2:00 PM - September 3, 2022, 3:00 PM

En kort rundvandring med historiska återblickar kring Hemmesjö gamla kyrka och Hemmesjö by. I samarbete med Hemmesjö Furuby församling. Se Svenska Kyrkans Trovärdigt för tidpunkter för hela eftermiddagens program vid Hemmesjö gamla kyrka.

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]