Stora berättardagen med fri entré

Välkommen till Stora berättardagen på Nordiska museet 20 mars – en dag för inspiration och berättelser. Fri entré till mnuseet.

Livesändning från Caféscenen från kl. 11.00 och framåt, vid varje programpunkt: www.nordiskamuseet.se/kalendarium/stora-berattardagen
Du kan också titta i efterhand på museets Youtube-kanal.

Världsberättardagen 20 mars fyller Nordiska museet och Sveriges Hembygdsförbund museet med ett myller av berättaraktiviteter. Besökarna får chansen att berätta själva i workshops eller på den öppna berättarscenen, men också lyssna på muntliga berättare på olika scener och i berättarhörnor runt om i museet.

Maria Lundqvist, skådespelerska och artist, Mustafa Can, journalist, och Pelle Olsson, trefaldig vinnare av SM i berättarslam, är några av de personer som bidrar med sina berättelser. Det blir en inspirationsdag för alla som vill dela med sig av egna berättelser, exempelvis på webbplatsen www.minnen.se.

Workshops
Under dagen arrangeras två workshops om berättande. Än finns det platser kvar till ett av dem. Erika Olsson från Studieförbundet Vuxenskolan lär dig konsten att tala och berätta. Tid: kl. 10.30-12.20. Att delta är kostnadsfritt men du måste anmäla dig. Även entrén till museet är fri under dagen. Anmäl dig på www.nordiskamuseet.se/storaberattardagen

Program
Läs mer om Stora berättardagens program på Nordiska museets webbplats
Ladda ned programmet här (pdf)

Berättarseminarium 18 mars
Läs mer om berättarseminariet

Projekt Mötesplatser
Sveriges Hembygdsförbund och Nordiska museet driver under jubileumsåret projektet Mötesplatser. Tillsammans samlar vi in berättelser på www.minnen.se. Insamlingen pågår under hela året och kommer att ge en samtidsbild av det sociala livet i Sverige under 2016.

Läs mer om projekt Mötesplatser