Stängt för säsongen – tack för sommaren 2018!

Vilken sommar vi har haft på hembygdsgården!

Tusen tack till alla härliga fika- och evenemangsbesökare! Nu har caféet på Haverö Hembygdsgård stängt för säsongen, men vi ser redan fram emot att träffas igen sommaren 2019. Är det rentav du som arrenderar caféet nästa år?

Anmäl ditt intresse redan nu till Elisabet Jonsson på 073-066 02 79.

Säsongsavslutning 11-12 augusti

Helgen 11-12 augusti  är sista chansen att fika på Haverö Hembygdsgård i sommar. Vi har laddat upp inför finalhelgen med smörgåsar och tre olika pajer med vaniljsås, som räcker till alla!

Öppet 11-19 på lördag och 11-17 på söndag.

Välkommen till oss på en härlig säsongsavslutning!

Evenemang på Haverö Hembygdsgård i augusti

Sommarvärmen fortsätter och det gör även sommarprogrammet på Haverö Hembygdsgård.

 2/8, 18.30 – Teater på Haverö Hembygdsgård! Ungdomar från Ånge kommun ger oss sin version av ”Den fula ankungen”.  – Hur är det att vara annorlunda, att sticka ut från mängden? En berättelse om att inte passa in och inte få vara med men också om letandet efter sig själv och vad en vill i livet. En teater för stora och små! Föreställningen räcker ca 45 minuter och caféet är öppet från kl 18.

5/8, 14.00 – ”Nu går skam på torra land. Till och med präsfrun”. Jim Hedlund besöker oss och berättar om hur det var förr. En timmes föreläsning om syndiga människor i våra bygder, ja man levde syndigt även i Haverö… Cafeet öppet 11-19.

7/8, 19.00 – Friluftsgudstjänst på Haverö Hembygdsgård med Wilhelm Löwegren och Tomas Wallin.

Fikameny 28-29 juli

Helgen (28-29 juli) serverar Sven-Erik smörgåsar från när och fjärran. Välkommen in på en amerikansk Tuna Sandwich, en italiensk Prosciutto Crudo eller en fransk Chèvre Chaud. Hela menyn för helgen hittar ni här:

Inrikes:

Ost 30:-
Skinka 30:-
Ost & Skinka 30:-
Ägg & ansjovis på hembakt rågsiktskaka 40:-
Räksmörgås 50:-

Amerikat

Tuna sandwich (tonfiskröra, sallat, ägg) 50:-
BLT sandwich (bacon, isbergssallat, tomat) 50:-

Italien

Bruschetta con pomodori (rostat surdegsbröd med en mumsig röra på hemodlade tomater och lite örter) 30:-
Focaccia (italienskt långpannebröd) ”Caprese” med tomat, mozzarellaost och basilika 50:-
Focaccia (italienskt långpannebröd) ”Prosciutto crudo” med lufttorkad skinka, mozzarellaost och soltorkade tomater 50:-

Frankrike

”Chèvre chaud”, en fransk klassiker med gratinerad getost, lite ringlad honung och rostade valnötter 50:-

Sött & Gott

”Strawberry frozen cheesecake” – en jordgubbsdröm i rosenrött… 30:-

 

Kick Off Haveröveckan 14/7 – konsert med Northern Indians

Vi kickar igång Haveröveckan med besked genom en sommarkonsert med Northern Indians, 14/7, kl 17-19! Gratis inträde – evenemanget sponsras av Vindprojekt Länsterhöjden & Storflötten och ABF. Och du, i serveringen finns smörgåstårta till försäljning från klockan 17!

Det härliga pitåbandet stannar till hos oss när de är ute på sin turné. De kommer bjuda på americana, progg, visa och folk i en skön mix, toppat med ett humanistiskt budskap. Tjuvlyssna på bandet här vettja!

Northern Indians på Youtube

Bengt Strömgren från Ånge kommun kommer att finnas på plats för att diskutera vindkraft och utvecklingsplan för området.

Välkommen!

Hembygdsfest 21/7

Lördag den 21:e juli är det dags för den årliga hembygdsfesten på Haverö Hembygdsgård 12.00-16.00, där Haverö Hembygdsförening bjuder in till en fullspäckad dag med underhållning för stora och små!

Marknad och loppis, invigning av det nya klädmuseét, servering, kolbullar, fiskdamm, tombola. Och på på scenen serveras äkta spelglädje med Åsgård Session Band! Välkomna!

Alla gamla och nya haveröbor, förbipasserande och utsocknes hälsas hjärtligt välkomna till några trevliga timmar på vår fina hembygdsgård!

Vill du ha marknadsbord eller loppis? Ring 076-846 39 19!

Öppettider sommaren 2018

Glada nyheter vänner! Hembygdsgårdens servering kommer att vara öppen i föreningens regi under helgerna i sommar, samt under hela Haveröveckan 13-22 juli (med reservation för ändringar).

Vi börjar redan 16-17 juni – öppet kl 11-19. Varmt välkomna på en gofika!

Utöver detta har vi naturligtvis också öppet under våra evenemang:

  • 22 JUNI 13:00-16:00 – Traditionellt midsommarfirande
  • 22 JUNI 21:30-02.00 – Midsommardans till Martinez
  • 14 JULI 17:00 – Kick Off Haveröveckan med Northern Indians
  • 21 JULI 12:00-16:00– Hembygdsfest med marknad

Midsommarfirande på Haverö Hembygdsgård

Traditionellt midsommarfirande
Haverö Hembygdsgård, kl 13-16

Varmt välkomna att fira en traditionell midsommar med oss på Haverö Hembygdsgård! Fiskedamm, tävlingar, tombola och naturligtvis blir det små grodorna, gott fika och massvis av glada vänner. Kom och dansa kring midsommarstången eller bara njut av sommaren i den storslagna miljön!

Entre: 50 kr, barn gratis

Midsommardans till Martinez
Haverö Hembygdsgård, kl 21.30-02

Missa inte sommarens härligaste danskväll! På midsommarkvällen bjuder Martinez orkester upp till dans på Haverö Hembygdsgårds dansbana. Kom och ta en svängom eller en fika med goda vänner i serveringen! Där säljs bland annat kaffe och fikabröd, smörgåsar och korv.

Entre till dansbanan: 200 kr (under 18 år = 150 kr).

 

Sommarens program

Vilken säsongspremiär igår på kakbuffén och plantbytardagen! Så många trevliga kakätare och trädgårdsintresserade som letat sig till vår hembygdsgård! Nu ser vi fram emot sommarens kommande höjdpunkter:

22 JUNI (MIDSOMMARAFTON) – På dagen Traditionellt midsommarfirande på Haverö Hembygdsgård och senare sommarens härligaste danskväll – Midsommardans till Martinez på Haverö Hembygdsgård. Somrigare än så här blir det inte!

14 JULI – Vi kickar igång Haveröveckan med en Sommarkonsert med Northern Indians. Det härliga piteåbandet kommer bjuda på americana, progg, visa och folk i en härlig mix, toppat med ett humanistiskt budskap.

21 JULI – Vår årliga Hembygdsfest med marknad – ett evenemang för hela familjen. I år står Åsgård Band på scenen och serverar äkta spelglädje!

Plantbytardag och kakbuffé 2/6

Favorit i repris – välkommen till plantbytardag och kakbuffé på Haverö Hembygdsgård!

Har du satt plantor i vår? Nu kan du byta de sorter du har överskott av till något nytt. Under dagen dukar vi också upp till stor kakbuffé. Ta med några goda vänner och kom och frossa i plantor och goda bakverk!

Kakorna är skänkta och behållningen går till underhåll av vår fina hembygdsgård.