Om oss

Hållnäs hembygdsförening anordnar flera olika traditionsfyllda evenemang, som nationaldagsfirande, midsommarfirande, Hållnäsveckan med mera. Vi förvaltar en rik kulturskatt i form av byggnader och inventarier, och dokumenterar bygdens historia såväl som nutid.

Föreningen bildades 1930 i en tid med knappa resurser men med en stark vilja att bevara bygdens särart och verka...

Läs mer >

Film från Griggebosågen


En höstdag i början av november 2023 var fotografen Anders Hallengren på plats för att dokumentera läggningen av spillertak på Griggebosågen. 
Spillren har tagits fram med hjälp av ideella krafter och med Älvkarleby hembygdsförenings spillermaskin. Taket lades av Mikael Karlsson från Skärplinge, och arbetet har finansieras av...

Läs mer >

Nu finns ett par olika uppsatser om Hållnäs att läsa här på hembygdsföreningens webbsida. Gå till "Om Hållnäs" längst ner i menyn till vänster och klicka på plustecknet så kommer rubriken "Skrivet om Hållnäs" upp, eller klicka här för att komma direkt dit.


Ett möte på årets varmaste dag

När du jobbar som ordförande i en hembygdsförening får du alla sorters telefonsamtal. Det kan vara människor som vill ha reda på var släktingar bott, släktforskning, allmänt om vår hembygdsgård eller kanske vill de se vår unika samling av fiskeredskap. För ungefär ett...

Läs mer >

Visa fler