Böcker om Halland för beställning

Hos Halländska hembygdsrörelse & Hallands Bildningsförbund säljs ett begränsat antal tidigare utgivna böcker (angivna priser inkluderar moms):

Halländska sagor av August Bondeson
Utgiven år 2014.  Halländska sagor samlade bland folket och berättade på bygdemål utkom år 1880. I denna andra upplaga utgiven av Bondesällskapet har regionbibliotekarien och sagoforskaren Maria Ehrenberg skrivit en intiterad kommentar till Bondesons sagoverk. En bok som ger en unik möjlighet att komma äldre tiders hallänningar in på livet. 

Pris 150 kr plus frakt, se formulär nedan.

 

 

Draken slingrar  vidare – om halländska sägner
Utgiven år 2005.  Uppföljare till slutsålda boken I drakslingornas land – sägner & folktro från Halland. Uppföljaren guidar till halländska platser där jättar möblerat om i landskapet, gloson spökar bland träden och drakar gjort avtryck i naturen. Boken är en nyckel till en fascinerande och mytisk värld.
Pris 140 kr plus frakt, se formulär nedan.

 


Vägen till gränslandet – HALLANDSÅSEN
Utgiven år ?.  Ett informativt häfte som berättar om den spännande miljöer kring Hallandsås i sydligaste Halland. Häftet kostar 20 kr + frakt, se formulär nedan.

 

 

LANDET mellan STRANDÄNG och mörka SKOGAR
Utgiven år 1996.  Denna bok berättar om människan och naturen i Halland. Från havet i väster med sand och klippor, över slättlandskap med vindpinade träd, över åkrar och ängar till de östliga skogarna mot Småland. Här finns även Selma Lagerlöfs okända berättelse om Halland, den som inte hann bli färdig för publicering för att publiceras i Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.
Boken kostar 40 kr + frakt, se formulär nedan.

 

 

Halländska EMIGRANTÖDEN
Utgiven år 1996.  Denna bok berättar om emigrationen där 1,2 miljoner svenskar flyttade till Nordamerika under 1800-talets senare del och fram till 1930. Från det fattiga Halland kom ca 62 000 människor och många i åldrarna 15 till 35 år. Boken handlar om några av dessa människoöden, som fyllda av tro, hopp drömde om framgång och som fick uppleva hemlängtan, besvikelser och tragedier. Boken har flitigt använts i studiecirklar med emigrationen som tema. Pris 100 kr + frakt, se formulär nedan.

BESTÄLL HÄR! 

Fyll i nedanstående formulär, tryck ”sänd”, eller ring 035-17 77 70!

 

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Bokbeställning

Ange bok, antal, namn och adress