Utställning om Finska krigsbarn i Halland i Hylte

Passfoto av ett av de finska krigsbarn som hamnade i Halland. Foto: Anna Lindqvist, Hallands Bildningsförbund.

4 januari – 5/2 visas utställningen om Finska krigsbarn i Halland
Lokal: Hylte (stadsbiblioteket)

Materialet till utställningen är intervjuer med hallänningar som kom hit som krigsbarn från Finland. Några av dessa minnen mynnade ut i denna utställning som presenterades under några dagar i Halmstad under evenemanget ”Tall ship race” i slutet av juni och därefter visades på Garnisons- och Luftvärnsmuseet i Halmstad 12 juli till 14 september. Den sågs där av 1 085 personer, varav 73 kom till vernissagen. Av den totala publiksiffran är 436 kvinnor/flickor, 649 män/pojkar och av dessa är 177 personer barn/ungdom (0-15 år). Nu fortsätter utställningen att visas i andra delar av Halland och till att börja med i Varberg och vi hoppas på fler ställen i Halland!

Utställningen är producerad av Hallands Bildningsförbund och Garnisons- och Luftvärnsmuseet i Halmstad med stöd av Region Halland – kultur.

Har du frågor kring utställningen eller kan ge tips på någon som har minnen från de finska krigsbarnens historia eller vill visa utställningen kontakta gärna projektledaren Anna Lindqvist på tel. 035-17 77 77 eller e-brev: [email protected]