Finska krigsbarn i Halland

Under 2016 och 2017 pågår ett projekt sprunget ur Halländska hembygdsrörelsen att samla in minnen från finska krigsbarn i Halland. Projektet drivs av Hallands Bildningsförbund genom stöd av Region Halland – Kultur. Projektledare är Anna Lindqvist som samlar in information och vittnesmål om när Halland tog emot barn från det krigshärjade Finland. Syftet med projektet är sedan att på ett publikt sätt berätta för allmänheten om resultatet från projektet och att skapa ett samlat arkiv sökbart på internet.

Projektledare Anna Lindqvist tar gärna emot tips och information om finska krigsbarn.
E-adress: [email protected] eller tel. 035-177777.

På den här hemsidan kommer Anna Lindqvist att publicera berättelser med foton och dokumentation m.m.

http://www.hbf.se/page_47.html