Våren är här!

-Fotograf: -
Äntligen kan vi presentera ett nytt nummer i föreningens skriftserie.
Hägerstensbygden 2016–2017 ”Industrier i Hägersten III”. Eftersom den dröjt så länge har vi gjort den lite tjockare – god läsning!

Skriften ingår i medlemskapet. Kommer också att kunna köpas (50 kr), på biblioteken i Hägersten och i vår lokal Lerkrogen.

 

Hertha Hillfon på Skeppsholmen

Den 25 mars kl 12–16 är det invigning av Hertha Hillfongalleriet på Skeppsholmen. Tyvärr fick vi inte ett museum i Hertha Hillfons hus i Mälarhöjden men Hertha Hillfons Vänner tar nu över lokaler på Svensksundsvägen 21 på Skeppsholmen och kommer att visa valda delar ur sin samling.

 

Skolan 175 år

På Waldemarsudde startar i dagarna En sagolik skola, en stor utställning om folkskolan. Vi skall inbjuda till en visning för vår förening senare i vår. Inbjudan kommer till våra e-postmottagare och självklart på vår hemsida i april.

 

Redaktör – efterlysning

Nu har jag varit redaktör för Hägerstensbygden sedan Hus i Hägersten 1997. För några år sedan efterlyste jag en ny redaktör men ingen kände sig kallad. Jag är säker på att det finns någon som vill ta över det här inspirerande och roliga arbetet och kan komma med lite nya tankar. Själv ställer jag gärna upp som en av skribenterna. Hör gärna av dig om du är intresserad eller har tips om någon lämplig person!

Birgitta Biesheuvel
[email protected]

 

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter