Förlåt!

Oj oj oj, det här blev mer än vi väntat! Förlåt alla som förgäves stod i fikakön, som inte hann fram till kakbordet innan allt var uppätet. Allt tog slut! Saften, drickan, korven, kakorna och till slut nästan också kaffet. 

Vi borde ha anat det. Redan kvällen innan var vädret helt ljuvligt, när vi samlades i byn för att klä midsommarstången. Du vet väl att vi alltid klär stången kvällen innan? Det är bara att dyka upp, gärna med blommor du plockat i dikena på väg dit. Här har vi ett gäng glada majstångsbeklädare i full färd med att knyta fast aspsly och blommor. 

Image

Vi borde vid det här laget ha anat det. Med all denna sol och med den här fina byn... vi borde inte ha gått hem och sovit, vi borde bakat fler kakor. 

Här nedan har vi fortfarande inte insett anstormningen som skulle komma. I godan ro pysslade folket i bygdegårdsföreningen och hembygdsföreningen med att ställa upp allt på midsommardagen. Luftgevärsskytte, pilkastning, kakor, fiskdamm och så vidare. Här har vi ett gäng herrar som tog en liten paus efter att allt var iordningställt. Lotteripriserna på plats, fikaborden utställda, kakorna uppdukade. 

ImageImageImageSedan blev det inte så jättemånga bilder tagna, eftersom det var kö till fikabordet hela tiden. När fikat var slut hänvisade vi gästerna till varmkorven och läsken, men det var också slut. Där blev de rekommenderade att kasta pil istället, och där stod trogna pilkastningsgeneralen Karl-Arne och hade fler pilkastare än vad som riktigt mäktades med. På andra sidan huset sköts det luftgevär lika mycket. Inte ens när allt var klart och allt undanplockat hade de slutat skjuta. 

Det vi lär oss av det äventyret är att Baka Flera Kakor! Det kom ungefär fem hundra gäster. Fatta. Litet fler än vad vi är vana vid. Men vi utropar: Förlåt! Kom igen nästa år! 

Fler bilder kommer senare, när den som skriver det här har hittat mobiltelefonen och kan ta hem bilder snälla sockenbor har skickat via sms. Vi älskar er. Ha en underbar sommar!

p.s. Du som gillar att laga mat och vill vara med på Hagbydagen - kontakta oss! Du hittar oss på facebook, skriv ett meddelande! 

 

 

 


Editerad av: Sanna Tielman (2019-06-28 19:36:45)

Kontakta oss

 c/o Ulväng. Eka 10, 740 20 Vänge https://www.facebook.com/hagbyhembygdsforening/
[email protected]