Midsommar 2018

Årets midsommar var aldrig riktigt i fara, även om nattens vindar hade vräkt iväg de partytält som hade satts upp kvällen innan. De låg samlade och delvis sönderbrutna i bortre änden av fältet. Men med hjälp av Karl-Arne Brolins (han med pilkastningen) rulle med silvertejp så skred man till verket för att få dem på plats igen.

I vanlig ordning såldes korv, hembakt kaffebröd och lotter. Bert Lindberg vann ett stiligt förkläde och vi förväntar oss att han därmed kommer att stå för sommarens kökstjänst. Den mest populära aktiviteten var nog annars luftgevärsskyttet, där unga och gamla tävlade om att komma med på prislistan. Det mest spännande under dagen var däremot när det plötsligt dök upp regn och vindbyar och alla gäster tog skydd under tälten. En gäst fick vi ställa som tillfällig tältstolpe för att inte alltsammans skulle blåsa iväg. Men sedan satte dansen igång igen och solen sken över alla gästerna.

Midsommarfirandet förbereddes av Bygdegårdsföreningen och Hembygdsföreningen tillsammans. Här från ett kvällsmöte i juni där planerna lades upp.

Luftgevärsskyttet drog många utmanare.

Här säljs det kaffe och fika i långa banor.

Dans runt majstången är självklart obligatoriskt. Många kom och dansade, vädret till trots.

Efter dagens slut står stången efter väl förrättat värv. Dags att åka vidare till kvällens firanden. Tack alla som ställde upp för att firandet blev så bra!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter