Hagby-dagen nu på söndag – Från jord till bord

Nu  börjar det dra ihop sig inför Hagbydagen, den 13 augusti.

Om du vill kan du inleda med att gå på gudstjänsten i kyrkan, den börjar kl.11.00.

Efter gudstjänsten, ungefär vid kl.12.00, visar vi upp vägen från jord till bord. Vi börjar på ett fält i närheten och slår med lie, gör kärvar, sätter upp dem, tröskar med slagor och maler.

Klockan ett är det dags att undersöka hur maten förr smakade. Du kan köpa en tallrik med kött, strömming, potatis och annat. Och visst vill du smaka på sluring? Du kan också köpa kaffe och kaka, och skulle det här inte räcka går det också att få sig en nygräddad våffla.

Om du vill prova på att själv slå med lie, tröska och annat så är du välkommen tillbaks till fältet efter maten.

De nya tröjorna för hembygdsföreningen kommer att gå att köpa, med bild från runstenen som hittades förra hösten (gå gärna ner till kyrkan och titta på den.) Skulle du ha tur kan du också vinna en tröja på lotteriet, eller varför inte vinna en gammal skolplansch från Ramsta Skola?

Välkomna!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter