Midsommarfirandet slog rekord

I år blev det besöksrekord för midsommarfirandet i Hagby! Tack alla ni som kom och dansade, fikade, kastade pil och bara fanns till och var allmänt underbara.

För bygdegårdsföreningen och hembygdsföreningen började firandet redan på förmiddagen, med ordningställandet av fikat. Det hade bakats oändliga mängder bullar och sockerkakor av olika slag och det sprangs runt och letades efter sladdar, mickar, högtalare, fler sladdar, vattenkokare, korvgrillare, kylväskor och det ena med det femte.

Sanna TielmanFotograf: Sanna Tielman

Sedan skulle det ställas upp lövruskor i alla hörn, blommor ställas ut, poängtavlor skrivas. Här har vi en av Focksta-sönerna i färd med att förbereda luftgevärsskyttet. Vem som vann förtäljer inte historien och inte heller vem som vann pilkastningen eller fick gå hem med priser från lotteriet (men det kan tänkas att det går att återkomma om den saken).

Nyinlagt: De som vann pilkastningen var Stefan Jansson (vuxenklassen) och Marie-Louise Jansson (barnklassen).

Sanna TielmanFotograf: Sanna Tielman

Finaste midsommarfrisyren ingick också i förberedelserna, med blommor i en väl beundrad knut som sitter på Gunilla Orvehag.

Sanna TielmanFotograf: Sanna Tielman

En del kom till firandet med höskrinda, eftersom traktens traktorförare i vanlig god ordning hade åkt ut till bygdens olika hörn för att hämta upp gäster. Mest är det väl barn som brukar åka med skrindorna, men det är faktiskt ett trevligt transportmedel även för oss litet äldre. Rekommenderas!

Thorbjörn TärnströmFotograf: Thorbjörn Tärnström

En del kom dit i veterantraktorer, ”Ferguson grålle”, inklusive vagnar med tält.

Thorbjörn TärnströmFotograf: Thorbjörn Tärnström

Och såhär såg det ut när dansen var i full gång, med stången på plats och köerna till fika och annat ringlade sig långa. Vi hoppas att ni alla kommer tillbaks nästa år! Glad sommar!

Thorbjörn TärnströmFotograf: Thorbjörn Tärnström

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter