Om oss

Habo och Gustav Adolfs hembygdsförening finns och verkar i Habo och Gustav Adolfs församlingar inom Habo kommun, Västergötland (ca 17 km nordväst om Jönköping vid Vättern).

Föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har som målsättning att

  • fördjupa kunskapen om och känslan för hembygdens kultur- och...

Läs mer >

Nyheter

Habo Lucia 2020

Liksom mycket annat i samhället påverkas även det lokala luciafirandet av den ökade smittspridningen så här i coronatider. Så i år bjuds vi på en digital version av Habo Lucia, producerad av kulturskolans luciakör Voicepop samt lärarorkester och med fotografier från hembygdsparken. Med det ber vi att få tillönska en...

Läs mer >

En hösthälsning från styrelsen i coronatider

Hej kära hembygdsvänner, och hoppas allt är bra med er i dessa coronatider!

Av kända skäl har vi dessvärre inte på länge kunnat anordna gemensamma träffar inom föreningen, så som exempelvis brasaftnar och dylikt. Därför tänkte vi i styrelsen att vi skulle ge ett livstecken ifrån oss på detta sätt i stället,...

Läs mer >

Aktiviteter inställda tills vidare

Med anledning av det förvärrade läget gällande spridningen av covid-19 har beslut fattats att ställa in samtliga aktiviteter inom föreningen som kräver närvaro av flera personer samtidigt. Beslutet gäller tills annat meddelas här på webbplatsen och internt inom föreningen.

Utbyggnaden fortskrider

Under vecka 39 har så det återupptagna arbetet med utbygganden av förrådsbyggnaden i hembygdsparken kommit därhän att väggar och golv har reglats samt takstolar har kommit på plats.

Bilagda bilder visar läget den 11 och 19 maj samt den 23 september.

Visa fler