Om oss

Habo och Gustav Adolfs hembygdsförening finns och verkar i Habo och Gustav Adolfs församlingar inom Habo kommun, Västergötland (ca 17 km nordväst om Jönköping vid Vättern).

Föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har som målsättning att

  • fördjupa kunskapen om och känslan för hembygdens kultur- och...

Läs mer >

Nyheter

Första bidraget till föreningens egen YouTube-kanal

Lagom till årets påsklov har vi nöjet att få offentliggöra hembygdsföreningens nyskapade kanal på YouTube. Det första bidraget till kanalen utgörs av det första avsnittet i en serie av upplästa artiklar i urval från vår tidskrift Habobygden, i detta fall hämtade från nr 1 år 1991.

Avsnittet innehåller följande artiklar vid angivna...

Läs mer >

Omslagets framsida till Habogygden nr 1, 1991

En hösthälsning från styrelsen i coronatider

Hej kära hembygdsvänner, och hoppas allt är bra med er i dessa coronatider!

Av kända skäl har vi dessvärre inte på länge kunnat anordna gemensamma träffar inom föreningen, så som exempelvis brasaftnar och dylikt. Därför tänkte vi i styrelsen att vi skulle ge ett livstecken ifrån oss på detta sätt i stället,...

Läs mer >

Aktiviteter inställda tills vidare

Med anledning av det förvärrade läget gällande spridningen av covid-19 har beslut fattats att ställa in samtliga aktiviteter inom föreningen som kräver närvaro av flera personer samtidigt. Beslutet gäller tills annat meddelas här på webbplatsen och internt inom föreningen.

Utbyggnaden fortskrider

Under vecka 39 har så det återupptagna arbetet med utbygganden av förrådsbyggnaden i hembygdsparken kommit därhän att väggar och golv har reglats samt takstolar har kommit på plats.

Bilagda bilder visar läget den 11 och 19 maj samt den 23 september.

Visa fler