Gustavsbergs Vänner

Nytt på hemsidan 2017-06-22

Om du har fotografier, diabilder, VHS-band, Video8-band, Digital8-band, DV-band  eller smalfilm som kan vara av allmänt intresse så hör av dig till bildgruppen. Gustavsbergs Vänners bildgrupp har nu börjat gå igenom diabilder i vårt arkiv. Vi tar gärna emot en Kodak Carousel dia-projektor om du har någon liggande. Vi saknar även många nummer av tidningen Blocket och Värmdö Tidning och tar gärna emot sådana som gåva eller långlån.
Svara till bildgruppens e-postadress [email protected] om du har något förslag.

Augustiresan den 26 augusti till  L:a Nassa och Fiskeskobb i Värmdö ytterskärgård är fullbokad.

Registret till Lennart Backmans bildarkiv som finns under fliken Bildarkiv har uppdaterats och korrigerats så många fler bilder går att se.

En ny box med en länk till kommunens samrådshandling angående trafikcentrum vid Ingarökrysset med spårreservat för tunnelbana har lagts till. Samrådstiden går ut 31 augusti.

En ny box har publicerats med uppdaterad information om en ny markanvisningstävling som kommunen planerar för att bebygga Kvarnbergets norrsluttning mot Bagarvägen – Kvarnbergsterrassen markanvisning

En antikvarisk dokumentation av ”Farsta 1” – ett lantarbetarbostadshus av Mariagatstyp från 1890 – innan rivningen 1998 har lagts till under fliken Gustavsberg genom tiderna – På Odelbergs tid.

sidan om frikyrkor i Gustavsberg finns nu Missionsförsamlingens 100-årsjubileumsskrift och dess 70-årsjubileumsskrift tack vare gott samarbete från biblioteket i Gustavsberg liksom Baptistförsamlingens 100-årsjubileumsskrift fjärrlånad från Universitetsbiblioteket i Lund. Vi har också fått kopior från Riksarkivet på ritningen på ombyggnaden av Baptistkapellet 1922 uppgjorda av byggmästare G.A. Bengtsson.

Mats BjörkmanFotograf: Mats Björkman

Jesus övervakar verksamheten i den f.d. Missionskyrkan. När lokalen användes för profana ändamål täcktes statyn över med ett skynke.

Göran Lundgrens uppsats som redovisar fornminnen i Gustavsberg och Ingarö med kartskisser har lagts till under ”Gustavsberg genom tiderna – Fornminnen och naturminnen”

Information om en ny utvidgad gästhamn som kommunen anlägger på Kattholmens västra sida finns under fliken ”Besök Gustavsberg!” Den blir tyvärr inte klar till sommaren 2017. Nu gäller det bara att locka hit besökande båtar. Eftersom hamnen ligger långt inne i skärgården skulle nog ett attraktivt pris vara en konkurrensfördel liksom de goda bussförbindelserna till Stockholm. Om Sjöfartsmuseet fick etablera ett fritidsbåts-museum i Kraftstationsbyggnaden från 1905 skulle det säkert också attrahera båtgäster att besöka Gustavsberg.

———————————————————————————————————-

Gratisprogrammet Adobe Flash Player kan du ladda hem för att spela upp filmklipp i flv-format.

Get Flash Player

För att läsa pdf-dokument behöver du gratisprogrammet Adobe Reader som du kan ladda hem här nedan:

Get Acrobat Reader web logo

Ett bra gratisprogram som klarar de flesta filmformat (mpg, mp4 och flv) är VLC Media Player.

VLC för Windows VLC för Mac

 

För synpunkter, korrigeringar och ev. felaktiga länkar kontakta  [email protected]

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter