Gustavsbergs Vänner

Nytt på hemsidan 2017-12-07

Om du har fotografier, diabilder, VHS-band, Video8-band, Digital8-band, DV-band  eller smalfilm som kan vara av allmänt intresse så hör av dig till bildgruppen. Gustavsbergs Vänners bildgrupp har nu börjat gå igenom diabilder i vårt arkiv. Vi tar gärna emot en Kodak Carousel dia-projektor om du har någon liggande. Svara till bildgruppens e-postadress [email protected] om du har något förslag.

———————————————————————————————————–

Kvarnbergsterrassen kallas nu Umbra som betyder Skugga på italienska.

Vi har begärt ut handlingarna för det antagna anbudet från kommunen och fått ut den intressanta delen av anbudet medan resten blivit hemligstämplat, mest referensobjekten. Informationen kan studeras under sidan Gustavsbergsaktuellt i Värmdö kommun eller här.

Tidningen Gustavsbergarens årgångar 1944 – 1950 har skannats om med bättre upplösning. Fler länkar till bilder i Lennart Backmans bildarkiv har tillagts.

Tre promenader i Gustavsberg

 

Kulturförvaltningen i kommunen har publicerat en vandringsguide för Gustavsberg som kallas ”Tre promenader i Gustavsberg”. Den finns nu i omtryckt version och på kommunens hemsida här.

 

 

 

En ny box har publicerats med uppdaterad information om en ny markanvisningstävling som kommunen planerar för att bebygga Kvarnbergets norrsluttning mot Bagarvägen – Kvarnbergsterrassen markanvisning. Samtidigt planerar kommunen att ta bort nuvarande väg från Farstaviken mot Gustavsbergs Centrum och dela upp den på Bagarvägen och gamla Värmdövägen mellan kyrkan och Kyrkettan. Då blir sträckan mellan Farstaviken och Daghemmet Blomkulan Gustavsbergs getingmidja. Trafikanter från Hästhagen eller östra Gustavsberg som skall till Munkmora eller Lugnet får då åka via Bagarvägen runt kyrkan mot Bleksängsvägen eftersom nuvarande väg förbi bussterminalen stängs för biltrafik. Det blir trångt intill Kvarnberget med hus och genomfartsvägen intill.

———————————————————————————————————-

Gratisprogrammet Adobe Flash Player kan du ladda hem för att spela upp filmklipp i flv-format.

Get Flash Player

För att läsa pdf-dokument behöver du gratisprogrammet Adobe Reader som du kan ladda hem här nedan:

Get Acrobat Reader web logo

Ett bra gratisprogram som klarar de flesta filmformat (mpg, mp4 och flv) är VLC Media Player.

VLC för Windows VLC för Mac

 

För synpunkter, korrigeringar och ev. felaktiga länkar kontakta  [email protected]

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter