Grums hembygdsförening hälsar alla intresserade välkomna. Hembygdsgården ligger vackert vid Långsjöns strand. På kvällen går solen ner på andra sidan sjön, ofta i sprakande färger.

Till hembygdsgården hittar man efter kartan som finns under aktiviteter. Grums hembygdsgård ligger vid Långsjöns mitt och i närheten av Malsjö. Man kan åka över Vålberg mot Skruvstad eller från Grums samhälle mot Borgvik och ta av i Malsjö. Det går också att åka från Högboda eller Lene mot Grönlund och Malsjö.

Hembygdsgården kan hyras av den som vill ha kalas eller annat. Sommartid är hembygdsgården också en omtyckt badplats med en del sandstrand och resten klippor. Nere vid stranden finns en grillplats och ved finns i badhytten för de grillsugna. Tänk bara på att slänga soporna i sopkärlen.

Under sommaren är det normalt underhållning varje torsdag klockan 19.00, de så kallade Laviniakvällarna. I samband med dessa kvällar är det servering. I slutet på augusti firar vi Värmlandskorvens dag genom att äta äkta Värmlandskorv, närodlad potatis och när vi är mätta och belåtna så underhålls vi med bra musik. År 2018 kom Göran Bryntesson från Mangskogen och underhöll på Värmlandskorvens dag med både bra musik och bra historier. I år 2020 har vi drabbats av Corona och det har inte gått att ordna några större aktiviteter, tyvärr.

 

 


Förening:

Grums Hembygdsförening

Skapad av: (2015-05-01 14:00:42) Kontakta föreningen
Ändrad av: Grums Hembygdsförening (2020-11-05 19:15:05) Kontakta föreningen