Nyheter

Välkomna att delta i och besöka oss i och med vårens och sommarens olika aktiviteter!

  • Lördag 20 maj, föreningsresa till Salsta slott, Tensta kyrka och Viksta traktormuseum (se mer information i separat inlägg).
  • Lördag 1 juli är vi på plats på Gräsödagen. Vi premiärvisar då bland annat årets utställning.
  • Tipspromenad vid hembygdsgården i...

Läs mer >

Det är ett spännande program som väntar i år. De som åker med brukar verkligen uppskatta dagen, så passa på om du inte har åkt med tidigare.

  • När: lördagen den 20 maj
  • Pris: 945 kr. I priset ingår resa i turistbuss med toalett, förmiddagskaffe, lunch samt guidningar och entréer enligt program.
  • Vem får...

Läs mer >

Det var många som deltog i jultävlingen i decembernumret av medlemstidningen. Jättekul! Hela 13 personer hade alla rätt, så på senaste styrelsemötet genomfördes en dragning av vinnare. Grattis till er som vann och tack till alla som deltog!

  • Första pris: Ulf Lidström (ett presentkort på båtresa, lunch och fyrbesök på Örskär)
  • Andra...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Välkommen till Gräsö hembygdsförening, en aktiv och livfull förening som verkar på Sveriges tionde största ö. Här finns mycket information att förvalta, bevara och sprida, vilket är vårt huvuduppdrag.

Gräsö hembygdsförening bildades den 7 augusti 1985. Föreningens målsättning är att dokumentera och föra vidare den värdefulla kunskapen om skärgårdsbornas liv, miljö,...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Öppet i Gräsö hembygdsförenings arkiv, på Gräsö

9 juli 2023 14:00 - 9 juli 2023 16:00

Vi har öppet i Gräsö hembygdsförenings arkiv för att medlemmar och andra ska ha möjlighet att ta del av den stora mängd material kopplat till Gräsön som finns där. Passa på att leta efter information om personer, platser och händelser. Perfekt för dig som släktforskar eller för dig som nyfiken...

Läs mer >

Hembygdsgårdens dag med loppis, i Söderboda på Gräsö

29 juli 2023 10:00 - 29 juli 2023 13:00


Vi firar hembygdsgårdens dag vid hembygdsgården i Söderboda redan lördag den 29 juli. Där finns möjlighet att gå in i hembygdsgården, gå tipspromenad, lyssna på musik, köpa fika och lotter samt fynda på loppisen. Välkommen!

Hembygdsgården ligger i Söderboda by på Gräsö. När man kommer söderifrån (från färjan) svänger man...

Läs mer >

VÅRA BESÖKSMÅL

Besök hembygdsgården i Söderboda, på Gräsö

2023-07-02 till 2023-07-02 Öppet 14.00-16.00

Besök Gräsö hembygdsförenings hembygdsgård i Söderboda på Gräsö. Huset är från 1770 och stod tidigare på en av Söderbodas gårdar. Det skänktes till föreningen och flyttades till dess nuvarande plats i början av 1990-talet. Huset är inrett med föremål och möbler som minner om svunnen tid. På området finns förutom...

Läs mer >