Hembygdens Helg på Skansen den 27-28/8

Helgen den 27-28/8 är Gotlands Hembygdsförbund representerade på Hembygdens Helg på Skansen i Stockholm, med anledning av att Sveriges Hembygdsförbund firar 100 år. Vi har tre olika aktiviteter under helgen. Det kommer spelas en uppvisningsmatch i pärk klockan 11 båda dagarna, och gotlänningar i fastlands-exil kommer att spela. Vi kommer finnas på Bollnästorget där vi i en marknadsbod kommer informera om oss samt sälja Från Gutabygd, och vid den miljö som representerar Gotland, lamm- och russgiftet, kommer vi berätta om gotländska byggnadstraditioner. Det är vice ordförande Kjellåke Nordström, sekreterare Magnus Röcklinger och kulturarvskonsulent Annelie Adolfsson som representerar Gotland under helgen. Titta förbi om ni är i krokarna! Läs mer här: www.hembygd.se/hembygdensar/hembygdenshelg/