Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Antikvariat Maud öppet

October 2, 2021, 11:00 AM - October 2, 2021, 2:00 PM

Antikvariat Maud erbjuder begagnad litteratur inom många olika ämnen. Hembygd (främst Göinge och övriga Skåne, men även en del från övriga Sydsverige), natur, teknik, konsthistoria och mycket mer. 

Antikvariat Maud är öppet lördagar udda veckor kl. 11-14. Kontant betalning eller swish.

Genom att handla stödjer du vår förenings verksamhet och underhållet av hembygdsparken och...

Läs mer >

Ny e-postadress

Föreningen har ny e-postadress från och med 4 mars 2021:

[email protected] 

Den gamla adressen upphörde att fungera den 1 februari. 

Leaderprojektet Barnens hembygdspark

Projektet "Barnens hembygdspark" är ett Leaderprojekt med stöd från Skånes Ess. Broby hembygdspark utvecklas till en samlingsplats där barn och ungdomar kan upptäcka bygdens historia, ha roligt, få fina minnen och lära sig nya saker, bland annat med hjälp av en ny paviljong, en naturslinga samt information och aktiviteter anpassade...

Läs mer >

Barnens hembygdspark - nu är vi igång!

Som vi tidigare berättat, har föreningen erhållit medel för att utveckla Broby hembygdspark som ett Leaderprojekt. Projektets mål är att hembygdsparken ska bli tillgänglig för den uppväxande generationen och våra nya invånare i bygden. Projektets kärna är landsbygdsutveckling och finansieringen sker med EU-pengar och vårt eget ideella arbete. 

Första steget är...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Göinge hembygdsförening började sin verksamhet 1916 som en vandrarförening.

1918 vidareutvecklades föreningen till en hembygdsförening och hade större delen av Göinge som sitt upptagningsområde. Under årens lopp tillkom flera hembygdsföreningar runt om på de olika orterna. Numera verkar föreningen i Broby och Emmislöv.