Gödestads Hembygdsförening

Söndagsmiddag med planering 2016

Stora ämnet vid årets planeringsdag var den förestående Birgerveckan som arrangeras i juni. Ett preliminärt program för veckan presenterades för de 30 deltagarna. Det visar sig bli en blandning av aktiviteter som ska kunna passa många besökare.
Lennart Karlsson från Vuxenskolan berättade om dom möjligheterna som studieförbundet har att bidra till utveckling i en förening. Han hade också noterat att Gödestads Hembygdsförening hade haft ett aktivt studieår 2015 vilket skulle vara väl värt att uppmärksamma.
Utöver Birgerveckan som arrangeras mellan 24 juni och 2 juli är föreningen inbjudna att delta i STF:s Gökotta den 5 maj i Äskhults By. Den 13 september är det också inplanerat ett besök från Lindberga Hembygdsförening.

Den gångna höstens genomförda utbildningar i datoranvändning visade sig vara uppskattade och det visar sig finnas mer intresse av cirklar kring läsplattor och datorer.
Släktforskning föreslås också som ett studieområde.
Under temat ”läs och res” kan vi utforska relativt nära resmål.
En båtresa på Lygnern med vinprovning var en idé.
Som vandringsmål i slutet av maj föreslogs Getterön.
Kanske att vi ska inbjuda till tre träffar vid Nils Persgård i juli istället för som förra årets två.
Förslag framkom också om att uppmärksamma Berta Perssons alla målningar som finns överallt i bygden kring en framtida utställning.

Detta var lite av dom synpunkter som framkom som förslag till arbetsprogrammet för 2016 som kommer att presenteras i sin helhet vid årsmötet den 15 mars.
Ett stort tack till Evy, Lars och Susanne som skötte servering och disk kring middagen. Evy hade dessutom bakat den goda syltgrottan till eftermiddagskaffet.