Gödestads Hembygdsförening

Grannyra på Gödesta’vis 2016

  1. Gödestad bjöd in till ett härligt höstväder denna söndageftermiddag med aktiviteter i och kring den gamla skolan. Ett stort tack till alla som bidrog till den stora kakbuffén som innebar att det blev en riktigt kakfest! Samt även ett tack till alla övriga som deltog under eftermiddagen!

Poängpromenad med en barnvagnsvänlig bana kring kyrkan och med en frivillig promenad på Galgberget var en av attraktionerna. En hel del bland de vuxna hade nio rätt, i förvånansvärt många fall var det bofinken som stökade till det redan på första frågan. En god idé kanske att göra som det finns planer på, presentera våra fåglar med bilder och läten, med hjälp av QR koder på Galgberget.

Kakbuffén stod uppdukad inne i skolan med 14 olika sorter och 13 personer som hade bakat. Besökarna åt så det stod härliga till men lyckades ändå inte riktigt att länsa alla faten. Russinkakor, Kolakakor, Fyriskaka,Äppelrutor, Mandelkakor, Kringlor, Jimmys drömmar, Maränger, Havrekakor, Bondkakor, Chokladbröd, Chokladbollar, Havrechokladkakor och glutenfri sockerkaka kunde man finna på bordet.

museet tog Nicklas och Per-Anders emot och diskuterade kring de alla föremålen som finns utställda. Hur ska vi visa upp museet i framtiden är en av frågorna som är aktuella. Föremålen blir mer värda med nedskrivna berättelser om hur, var, när och vem som har ägt och kanske brukat föremålen.

Bokbytarhyllan blev också påfylld med böcker och det passades även på att ta med böcker hem från hyllan. Alla barn fick ta med sig varsin bok hem.

Nu börjar också arbetet med att formulera en skrivelse om fartkameror i Gödestad backe utmed väg 153. Det rådde en stor enighet bland besökarna om att anordna en namninsamling kring detta för att kunna uppvakta Trafikverket senare i höst.

Vinnare i poängpromenad blev:
1. Rasmus Isedal 9 rätt/250 mål
2. Karin Persson 9/137
3. Inger Svensson 9/134

Frågor för barn           Rätt rad: 211 2xx 1211

Frågor för vuxna        Rätt rad; 1×1 212 21xx Skiljefråga: 249 mål