Gödestads Hembygdsförening

Cykelfest 2012

Många var nyfikna, undrande, funderande etc. över hur en cykelfest på Gödesta´vis skulle gå till. Nu vet alla de 90 deltagare som deltog i historiens första cykling och promenad.

Starten var lagd till kl. 17 vid Ekarevägens lekplats där deltagarna välkomnades och fick lite information om kvällen samt blev indelade i 7 lag , En liten oansenlig förrätt, ”sillomaräng” var uppdukad som ett litet startskott på arrangemanget.

På väg till Galgberget och ”midsommarängen” avverkades tre stationer med olika aktviteter där den första med rockringar gjordes i starten på lekplatsen. Cyklingen gick via Spånggården, Båtsberg och med stopp i Långås hos Anna-Lena och Peter Heimroth för bollkastning i en poängtavla.

Slingan gick vidare över Båtsberg, Klastorp och Ljungstorp där nästa anhalt blev hos Irene och Mikael Karlsson till Markusa. 60 gatustenar skulle byggas så högt som möjligt i  två torn.

När deltagarna nu hade klarat av cyklingen genom Ljungstorp ut mot vägen till Grimeton och till Galgberget var ca 8 km avverkat. Ett lag gjorde samma staioner till fots från lekplatsen via kyrkan och upp till berget.

På ängen fanns grillar tända för dom som ville grilla något ur sina medhavda picknickkorgar. Som en liten mellandessert grillades marshmallows som åts tillsammans med Mariekex och Noblesse, en verklig delikatess.

Sista stationen med att gå runt ängen på så nära 3 minuter gjordes med gemensam start för alla lagen. Desserten bestående av hemlagad rabarberpaj och vaniljsås och kokkaffe avslutade ätandet. Prisutdelning till segrare och alla andra blev finalen på aktiviteterna. En mysbrasa tändes och hölls vid liv ända till 02.00 då de sista äntrade hem.

Tack alla för en fantastisk kväll!

Här under visas många foton från kvällen. (Klicka på bilderna för större format)
Fotograf: Eva Lagerstedt

 

 

 

 

På väg till nästa kontroll.