Gödestads Hembygdsförening

Cykelfest 2017

Dryga 60 personer deltog i sjätte upplagan av Cykelfest på Gödesta’vis. En cykelfest som bjuder in alla åldrar att delta i cykling runt Gödestad. De som vill kan istället välja att promenera en runda i Gödestad. I båda fallen gäller att klara av några praktiska stationer både i startområdet och utmed banan. På traditionellt cykelfest serveras naturligtvis först en förrätt, i år bestående av en tunnbrödssnittare.
I år var första kontrollen att förflytta vatten med en tvättsvamp till en flaska. Ingen lätt uppgift när svampen börjar luddra! Bästa laget klarade förflyttningen på 1 min och 30 sek. Nästa station i Långås skulle deltagarna gemensamt bygga en så hög pyramid som möjligt av träklabbar. Här blev 160 cm högsta pyramiden.  Vid fisket i Ljungstorps vägskäl gällde det att bestämma vikten på fångsten. Tänk vad en fisk kan kännas tung! Bästa laget tippade 280 gram, rätt svar var 128 gram! Fanns teoerier uppemot 1000 gram!

Tillbaka till Ekarevägen och ängen bortanför lekplatsen som nu vid halvåtta på kvällen flödade i kvällssol var det dags att grilla. Efter att att maten var avklarad väntade sista deltävlingen. Ärter skulle förflyttas med sugrör från en tallrik till en annan. En rafflande uppgörelse där alla lagen tävlade samtidigt runt samma bord. Vi gratulerar det segrande laget och ger alla övriga lag en eloge för tapper kamp!

Nu var det hög tid för dessert, rabarberkaka med vaniljsås och kokkaffe! Så övergick kvällen från solnedgång till månbelyst sommarnatt och cykelfesten 2017 var till ända!

Text: Kenneth Johansson Bilder: Eva Lagerstedt

Klicka på första bilden för att öppna i ett bildspel