Gödestads Hembygdsförening

Cykelfest 2015

En tunnbrödsrulle med eller utan makrillfilé serverades till förrätt vid samlingen på Ekarevägens lekplats. Nicklas, Håkan och Mikael förklarade sedan den första stafettgrenen för de fem tävlande lagen. De två första deltagarna fick så snabbt som möjligt få in ett godissnöre i munnen med bara tungans hjälp, nästa par flyttade nonstop karameller med sugrör och det tredje paret avslutade med att äta upp ett Kinderägg och montera innehållet. Svårighetsgraden i sista uppgiften varierade från svår konstruktion till färdig figur i ägget.
Nu var första uppgiften poängsatt på det pedagogiskt utformade protokollet.
Fyra av lagen gav sig ut på en cykelrunda runt socknen och det femte laget promenerade en slinga runt kyrkan. Utmed rundorna fanns tio kluriga frågeställningar, en station där tre kablars längd skulle uppskattas samt en en där tre träbitars ändvinkel skulle anges.

Samtidigt med att deltagarna var ute på aktiviteterna tändes grillen på Källeberg ovanför den gamla skolan. En fin grillbädd stod och väntade på olika slags köttbitar och korvar som fanns med i picknick korgarna. Som avslutning på måltiden serverades rabarberpaj och hemlagad vaniljsås. Kaffet kokades över elden och blev kronan på verket.

Deltagarna vid årets cykelfest var som vanligt från 6 månaders ålder till dryga 80 år. En bra aktivitet där fyra generationer kan delta. Kvällen avslutades med ett improviserat musikquizz men som vanligt på blodigt allvar! Någon halvtimma in på det nya dygnet började elden att falna och quizzmästare var utsedda och musiken hade tystnat. Vi kunde sätta punkt för ännu en lyckad och trevlig cykelfest på Gödesta’vis!
Tack alla som hjälpte till med allting under kvällen, tänk så mycket kompetens det finns i bygden!

Klicka på första bilden i fotogalleriet här nedan för att öppna i ett bildspel.
Foto: Eva Lagerstedt