Gödestads Hembygdsförening

Cykelfest 2014

Cykelfest på Gödesta’vis arrangerades den 28 juni för tredje året i rad med drygt 70 deltagare i alla åldrar. Som vanligt kunde arrangemanget genomföras i väder utan regn och avslutningen på kvällen dessutom i strålande sol. Traditionsenligt samlas deltagarna på lekplatsen vid Ekarevägen för att få en enkel förrätt och bli lagindelade. Första tävlingsstationen var på lekplatsen och hette ”spotta råtta”. Varje lagmedlem fick spotta en godisråtta så långt framför sig man orkade, sammanlagda sträckan räknade ihop till ett resultat.

De sex cyklande lagen gav sig i tur och ordning ut på  rundan runt Gödestad, lag sju fick promenera runt kyrkan och klara av sina stationer. Vid station två fick deltagarna formera en cirkel där omkretsen skulle vara så nära 4 m som möjligt samt mäta upp en linje med samma sträcka. Klädnypa, ärter och rör var rekvisitan vid tredje stationen som innebar att flest ärtor skulle fyllas i ett balanserande rör.

Ingenjörskunnandet sattes på prov vid fjärde stationen då det gällde att på bästa sätt fylla små plastlådor med vatten. Till sin hjälp hade lagen bl.a. stuprör. Finalgrenen senare under kvällen bestod i att bära vatten i sugrör. Sammanlagt bäst i alla grenarna lyckades ”Lagsexan” som korades som årets vinnare.

Avslutningen av cykelfesten skedde i år på fotbollsplanen vid Ekarevägen eftersom vädret in i det sista var osäkert. Här fanns bänkar och bord för deltagarna samt en tänd grill för alla som ville grilla. När solen började ge längre skuggor var det dags för desserten, numera den traditionella rabarberkakan med vaniljsås och kaffe kokt över elden. De sista tappra deltagarna lämnade elden strax före 01 dagen efter och hann precis hem före soluppgången!

Årets kommitté med Jenny och Samir, Susanne och Tobbe, Ewonne och Nicklas, Irene och Mikael, Ida och Martin samt Eva och Kenneth kan luta sig tillbaka och känna sig nöjda med ett lyckat arrangemang.

Här nedan är en bildkavalkad från cykelfesten sammanställd av Eva Lagerstedts bilder.