Gödestads Hembygdsförening

Majning

Majning 2017

Drygt 20 personer majade tillsammans med Gödestads Hembygdsförening kyrkoruinen första maj. Med dagen kom också vårens första riktiga värme så sakta smygande.

 
 

Majning 2016

Den sköna första majmorgonen lockade 30 personer i alla åldrar till en gemensam picknick och majning. Hela kyrkogården var vit av blommande vitsippor och vårlök, däribland vackert blå pärlhyacinter. En stunds trevlig samvaro och välkomnande av våren, alldeles lagom aktivitet efter valborgsfirandet.

 

 
 
 

Majning 2015

Nära 30 personer passade på att i vårsolen bege sig till den gamla kyrkoruinen för en gemensam första maj fika. Majningen är premiär för den långa säsongen på den gamla kulturplatsen dit många besökare kommer. Många för att se den gamla ruinen och ta del av historien kring kyrkan.

 

 

 

Majning 2014

För andra året i rad inbjöds till majning i kyrkoruinen. 30-talet personer i alla åldrar mötte upp med egen fikakorg. Efter fikande och kisande i den sköna vårsolen fick deltagarna komma hem till Kicki och Jörgen. Där tog hönor och tuppar emot och visade också stolt upp 3 veckor gamla kycklingar. En runda i den ”nyanlagda” trädgården blev det också.

 
 
 
 
 
 
 

Majning 2013

Den 1 maj inbjöd hembygdsföreningen till ”majning” i den gamla kyrkoruinen. En ganska lokal tradition som innebär att man tar med en fikakorg ut i naturen på först maj. Cirka 35 personer i alla åldrar mötte upp i det vackra vårvädret. Vår ordf. Kenneth berättade lite om den gamla kyrkans historia och därefter visade familjen Kicki och Jörgen sina höns och tvåveckors gamla kycklingar.