Gödestads Hembygdsförening

Växtbytarkväll

Vår Växtbytarkväll – Plantafton har numera blivit ett begrepp och arrangeras i regel den första måndagen i maj. Alla är välkomna till arrangemanget med egna plantor för avyttring och för att köpa andras för 10 kronor styck. Behållningen av försäljningen går till föreningen. Tillställningen äger rum på Källebergsängen ovanför gamla Gödestad skola.

Plantafton 25 april 2016

Fantastiskt! Vilken tur med vädret, perfekt för att byta växter! En riktig vårkväll samlade ca 30 deltagare till årets happening för växtinbitna. Perenner, tomatplantor m.m. bytte ägare och gav också en skön slant till hembygdsföreningen. Tack alla ni som deltog!

 
 
 
 

Plantafton 27 april 2015

Ett år går så fort, dags igen för den traditionella växtbytarkvällen vid Gamla skolan i Gödestad. De dryga 30 personerna hade som vanligt med sig egna alster av alla de slag med eller utan vetskap vilken färg det blev på blommorna. Lite överraskningar ska ju ”planteraren” bjudas på!

 
 
 
 
 

Plantafton 28 april 2014

I år arrangerades de tillströmmande växterna på gräsplätten utanför den gamla skolan i Gödestad. Den traditionella platsen upp på Källeberg var upptagen som vedupplag. Upp emot 40 personer besökte evenemanget och de flesta kunde nöjda gå med någon nyförvärvad planta till det moderata priset 10 kronor.
Kommittén hade som vanligt gjort ett gott jobb och får en stor eloge för arrangemanget.
Bilder från tillställningen är tagna av Eva Lagerstedt.

Plantafton 6 maj 2013

Årets plantafton samlade runt 30 deltagare och ca 200 växter bytte ägare. Kicki hade även med sin tupp av rasen Austrolop samt ett par höns.

Foton, Eva Lagerstedt