Gödestads Hembygdsförening

After work i Gamla skolan

Lussetåg avslutade årets Afterwork 15 december 2017

November och december samlade tillsammans nära 100 personer till Afterwork med quiz i Gamla skolan. Numera traditionsenligt samlas vi till Julafterwork med lite extra festligheter. Evy och Carola kämpade med julgröt, dukning och skinka tillsammans med Kenneth timmarna före portarna öppnades. Väl samlade startade Ida och Susanne med andra hjälpsamma föräldrar att träna in klassiska luciasånger med alla barnen. Under tiden försåg sig övriga från gröt- och skinkbordet för att så småningom få avnjuta den unga luciatablån med Lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar. Starkt uppträde den knappa tiden för träning till trots.

Efter kaffet äntrade Håkan scenen och presenterade ett riktigt julquiz där vi bland annat fick lära oss att de tre vise männen kanske inte alls hette vad vi lärt oss och att de kanske inte alls var tre. Vidare fick oss veta att vi äter mer ton julskinka än vi dricker liter glögg, dricker mer julmust i liter än skickar julkort i styck samt att fler personer önskar att inte få julklappar än de som önskar fred på jorden. Vinnande laget i årets julquiz blev Ida, Martin, Frida och David. Grattis! Tack Lennart för de fina blinkande blå tomteluvorna!

 
 
 
 
 
 

Full hus i Gamla skolan vid 2016 års julafterwork!

50 vuxa och 15 barn vällde in i Gamla skolan för att delta i höstens sista afterwork med julgröt, Luciatåg och ”På spåret”. Kvällen startade med att de flesta barnen deltog i Luciatåget. Dessförinnan hade sångerna tränats in med gitarrackompanjemang av Eva Lagerstedt. Därefter dukades det upp julgröt och skinkmackor som strök åt som smör i solsken! Kaffe och pepparkaka hanns också med innan det var dags för Tobbe att leda oss till fem olika resmål i Varbergs kommun i ett underhållande ”På spåret”. Vi landade på Ringhals, Hofgårdens golfbana, Grimetons världsarv, Apelviken och Öströö i de olika resorna. Vid varje resmål fanns det tre musikfrågor och tre övriga frågor kring resmålet. I en jämn tävling segrade laget ”No name” med Emil Nilsson, Emelie och Mattias Göransson, Ida Hyltbäck och Martin Bengtsson samt Kenneth Johansson.

Grunden till dessa lyckade julafterwork har lagts av Håkans idoga ihopknåp av musikquiz under höst och vårmånaderna den andra fredagen i månaden. Någon gång har han fått hjälp av Bl. a.  Ida och Martin samt Susanne och Tobbe. Ett enkelt sätt att träffas ett par timmar där även barnen är välkomna och ger lite extra liv till arrangemangen.

Vi ser nu fram emot vårens omgång av afterwork och välkomnar alla tillbaka den 13 januari till 2017 års första quiz!

Bilderna nedan är tagna av Eva Lagerstedt. Klicka på första bilden för att visa i ett bildspel.

 
 
 
 

Fjärde säsongen Afterwork startade 9 september 2016

15 personer deltog i höstens första Afterwork med musikquizz i Gödestads gamla skola. Håkan Kandeby hade precis som de flesta andra gånger knåpat ihop ett varierat och klurigt quizz.

Afterwork med ”På spåret light” den 11 mars 2016

Närmare 30 personer i alla åldrar dök upp vid fredagens afterwork den 11 mars. I Håkans frånvaro blev det en promenad från Gamla skolan till Midsommarängen, bildligt talat alltså. 14 foton utmed promenadstråket skulle placeras i rätt ordning och ett ord skulle bildas av ledtrådar. Ganska svårt skulle det visa sig men några lag lyckades klura ut i vilken riktning Kenneth hade gått mellan första och sista platsen.

Bilder från kvällen tagna av Eva Lagerstedt.
Klicka på första bilden för att visa ett bildspel, klicka vidare på datorns högerpil.

 
 
 

Eget Luciatåg vid Afterwork med jultema den 18 december

Ett alldeles unikt sött Luciatåg förgyllde höstens Afterwork avslutning i Gamla skolan den 18 december. Till ackompanjemang på gitarr av Eva Lagerstedt sjöng Lucia med tärnor och pepparkaksgubbar för oss de allra vanligaste lussevisorna.
Närmare 50 personer mötte upp till den trevliga kvällen som efter Luciatåget fortsatte med servering av en utsökt tomtegröt, egenhändigt kokt av Evy och Carola. Kenneth hade bakat och griljerat julskinkan som serverades till brödet.
Håkan Kandeby ledde oss därefter in i musiknostalgin under temat ”det var bättre förr”, som vanligt ett klurigt musikquiz fyllt av fallgropar från kottar till Evert Taube. Ett stort grattis till familjen Andersson/Segerström som med någon ynka poängs övervikt stolta kunde ta hem slutsegern i den prestigefyllda tävlingen.

Se foton från arrangemanget nedan, för att öppna i ett bildspel, klicka på första bilden och därefter på pilen nere i vänstra hörnet för att komma till nästa bild.
Foto: Eva Lagerstedt

 
 
 
 

 

Grimetons Hembygdsförening inbjudna som gäster vid After Work den 13 november 2015.

I augusti invigde Grimetons Hembygdsförening sitt nya museum vid Bäckaslätt i Grimeton. Från Gödestad representerade vi vid tillfället och överlämnade i samband med det en  inbjudan till en After Work kväll.
Åtta medlemmar från Grimeton föreningen kom till oss i Gödestad i samband med After Work den 13 november. Ordföranden Kenneth Johansson hälsade alla välkomna till kvällens arrangemang presenterade samtidigt Håkan Kandeby som vid varje tillfälle presenterar ett musikquiz. Temat för kvällen var ”Detta borde du veta”. Händelser som inträffat de senaste 40 åren fick vi försöka placera in rätt årtal på, vilka partiledare som fanns 1995 samt alla allsångsledare på skansen. Till detta kom även att känna igen musik och namnge artister m.m.
Efter en hård och rättvis rättningsomgång stod laget med Nina, Bengt och Eva som segrare.
Nina Kvint, ordförande i Grimeton, tackade för inbjudan och kvällen och passade samtidigt på att inbjuda till nya museet i Grimeton. Vi som var med på invigningen garanterar att det är väl värt ett besök, kanske en bra föreningsaktivitet någon gång framöver.

Se foton från kvällen i galleriet nedan. Klicka på första bilden för att få upp ett bildspel. Klicka fram i bildspelet genom pilen längst ner till vänster i bilden.
Foto: Eva Lagerstedt

 
 
 

 

 

 

Säsongsfinal 8 maj 2015

100-talet deltagare har sammanlagt deltagit i After Work en fredagkväll i varje månad, januari-maj. Ett stort tack till Håkan som har ordnat musikquiz till de flesta kvällarna. Susanne fixade sista omgångens quiz. Vi återkommer till hösten då en variant av ”På spåret” utlovas som finalomgång.

Julquiz med skinkmacka och julgröt den 19 december 2014

Rekorddeltagande på After Work med julquiz, 40 personer i alla åldrar medverkade till att göra en ännu lyckad kväll i den Gamla skolan. Den egna lokalen mitt i byn är på väg att bli en centralpunkt för olika verksamheter.

 
 
 
 
 

After Work, säsongspremiär 12 september 2014

Drygt 20 personer mötte upp till premiären i Gamla skolan Gödestad. Håkan hade ordnat ett musikquiz till kvällen som satte många pannor i djupa veck! Hilda, Björn och Kenneth lyckades samla ihop flest poäng för kvällen.

After Work – Speakers Corner, ett lyckat koncept!

Säsongsfinalen den 9 maj samlade 20-talet personer i olika åldrar till Gödestads gamla skola. Kvällens talare var en hemlig gäst som visade sig vara Madeleine Johansson, Långås. Hon berättade om Siverts (hennes man) gamla barndomskamrat från somrarna. Hur de två träffades igen i vuxen ålder efter att kamraten hade tagit med sig familjen och emigrerat till Australien. I sommar kommer dom från Australien för att hälsa på hos Madeleine och Sivert. Vi tackar Madeleine för en rörande historia om vänskap genom livet.

På idé från en  besökare började tillställningarna att vid varje tillfälle ha en talare. Kenneth Johansson inledde Alla Hjärtans Dag, Per Johnsson fortsatte i mars att berätta om sin tid I USA som deltagare i utbyte för lantbruksungdom arrangerat av bl.a. 4H. Vid mötet i april berättade Susanne Segerström om hur det var att bosätta sig i Gödestad som Onsalabo.
Nu väntar vi till september då vi kör igång igen med After Work -Speakers Corner och med nya talare. Anmäl er gärna för att tala!

Premiär för nya After Work – Speakers Corner

Alla Hjärtans Dag 2014 var det premiär för After Work – Speakers Corner, nytt koncept i nya lokaler! Verksamheten flyttade från källaren upp till den gamla småskolesalen i Gödestads skola. Ett 20-tal personer mötte upp och var förväntansfulla inför den utannonserade hemliga gästen. I väntan på den fanns möjligheten att starta med fruktsmoothie med lite tilltugg. Apelsinjuice, bananer, blåbär och jordgubbar var ingredienserna i drycken.
Hemliga gästen visade sig var Kenneth, föreningens ordförande som berättade några minnesvärda upplevelser från Kiruna och fjällvärlden.

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

11 oktober 2013  var det premiär för ”After work – efter jobbet” i Gödestads gamla skola, 4H-lokalen. Konceptet är enkelt, kom som du är, om du vill, ta med något att dricka och kanske äta. Kl. 17.30 öppnar dörren och därefter ramlar man in när det passar för att vid 20-tiden avrunda kvällen. Då har deltagarna gått igenom det mesta av intresse som hänt vid tillfället för träffen.
Fortsättningsvis träffas vi till After work den andra fredagen i varje månad.

Till premiären kom 24 personer i alla åldrar från Gödestads alla byar samt ett par Klastorpsbor. Här är några bilder i urval från premiärkvällen

 

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt

Eva LagestedtFotograf: Eva Lagestedt