Gödestads Hembygdsförening

Hallandsbygd 2016-2017 är ute till försäljning!

22 oktober släpptes årets Hallandsbygd i samband med ett arrangemang på Katrinebergs folkhögskola. Ätradalens och Varbergs Hembygdskrets ger tillsammans ut boken med artiklar skrivna av olika personer. Artiklarna omfattar både dåtid och nutid där många människor kan känna igen sig. Finns att köpa hos bl.a. Gödestads hembygdsförening för 80 kronor.

Ida och Martin lockade barnfamiljer!

Oktober månads Afterwork med Musikquizz lockade närmare 30 personer från åldrarna låga till högre! Ida och Martin presenterade ett quizz under temat i Tv-rutan. Lag Algustorp vann i utklassningsstil i ett övrigt jämnt tävlingsfält. Kul att barnfamiljerna var i majoritet denna kväll! Välkomna tillbaka den 11 november!

Spännande höst med studiecirklar och ölprovning!

Nu är det dags att krypa inomhus med de flesta aktviteterna. Det blir fortsatt Afterwork och stickcafé under höstmånaderna och flera studiecirklar startar. Ett besök med ölprovning på Folkareds byggeri i Sibbarp ingår också. Läs mer om aktiviteterna här: På-gång-i-höst.

Riktig kakfest på Grannyran!

14 sorters kakor dukades upp till  en stor kakbuffé vid söndagens grannyra på Gödesta’vis den 2 oktober. Omkring 60 personer i alla åldrar deltog under eftermiddagen kring och i gamla skolan mitt i byn.Några passade även på att ta en extra sväng uppe på Galgberbget.
Text och bilder.

Premiärstickning 28 september

Stickcaféet har dragit igång för hösten med första träffen i gamla skolan onsdag kväll den 28 september. Åtta personer mötte upp för att inspirera varandra till nya alster. Kvällarna är öppna för alla som intresserade av att utbyta idéer över sina handarbeten. 26 oktober och 30 november är nästa tillfällen för stickkvällarna.

Grattis Krister Nilsson, svensk mästare i plöjning med veterantraktor!

I Kristers första SM för plöjning med veterantraktorer knep han guld! Till god hjälp har han under hösten haft sin far, Nils-Henry, även han en gammal mästarplöjare med flera VM bakom sig.
På fotot tränar Krister inför fjolårets DM.
Läs referatet på SVT Halland

 

Välkommen till Grannyra på Gödesta’vis 2 oktober!

En eftermiddag med möjlighet att lära känna grannarna bättre men också att ge synpunkter på saker som berör oss i vardagen, poängpromenad och kakkalas utlovas också. Grannyra på Gödesta’vis Läs mer »

Baka kakor till vår Grannyra på Gödesta’vis!

Söndagen den 2 oktober inbjuder vi till Grannyra på Gödesta’vis. Vi samlar in kakor från världens alla hörn till en stor kakfest. Anmäl gärna om du har någon favoritkaka. Se inbjudan här: Grannyra på Gödesta’vis

Gödestad tog emot i högsommarvärme!

Tisdagkväll 13 september besökte Lindberga Hembygdsförening oss i Gödestad. Det var en magisk kväll i 22 grader och en stor röd kvällssol under rundturen i Gödestad byar som sedan avslutades i Gödestads gamla skola. Läs mer och se bilder.

Kom och välkomna Lindberga Hembygdsförening!

Tisdag 13 september hälsar vi Lindberga Hembygdsförening välkomna till Gödestad. 18.30 samlas vi vid Gödestad gamla skola för en rundtur med guidning i bygden. Återsamling sker i gamla skolan en timma senare för bl.a. fika och bildspel. Välkomna alla, att ta emot vår gäster från Lindberga!