Gödestads Hembygdsförening

Gödestadlaget inleder försiktigt!

Vid premiären av Varbergs hembygdskrets frågesport i Tofta bygdegård den 29 oktober inleder Gödestadlaget försiktigt med nio poäng. Nu laddar de för nästa omgång i Veddige idrottshus den 19 november. Läs mer om frågesporten på kretsens hemsida.

Nysågat virke från ramsågen i Stegared!

Nu har hembygdsföreningen skaffat in virke till bänkar på olika platser runt om i byn. Genom Michael Albrektssons försorg transporterades ekstockarna till Ulf Nilssons ramsåg i Stegared. Kenneth Gustavsson, Bengt Spade, Lars Andersson och Rolf Nilsson var sedan och hjälpte till att såga upp stockarna. Läs i artikel från HN om den unika ramsågen i Stegared.

Ramsågen i Stegared är en av få i Sverige som fortfarande är i drift tack vare Ulf Nilsson. Bräder och plankor sågas ur stockarna med mm precision till tonerna av ett härligt stånkande ljud. Sågen drivs med egenproducerad el från bäcken vid anläggningen.

Vem har sagt vad? Tema för oktober Quiz!

Citerade kändisar var ämnet för kvällen när 21 personer mötte upp till Afterwork i Gamla skolan fredagen den 13 oktober! Håkan Kandeby hade som vanligt satt ihop ett lurigt quiz, denna gången med citat. Läs mer »

Galgberget badade i solsken!

Nära 30 barn och föräldrar deltog i andra friluftsförmiddagen på Galberget. En riktigt härlig höstdag med solen högt på himlen. Blåbärs- och nyponsoppa på stormkök var en av dagens överraskningar! Se foto m.m.

Höstpremiär för stickcaféet.

4 oktober var det äntligen dags, höstpremiär för stickcaféet. Ett trevligt sätt att träffas kring ett handarbete i Gödestads gamla skola! Se lite bilder från premiärkvällen.

Finalkväll på Rockmusikens historia!

Sammanlagt har drygt 100 personer deltagit vid de tre .ockmusikkvällarna i Gödestads gamla skola. Claes-Håkan Olofsson och Hans Webäck har på ett underhållande spelat låtar och berättar minnen från möten med olika artister. Det har även väckt många minnen hos oss i publiken. Kvällarna kan visa sig även ha sått ett frö till att samal in minnen från människor i bygden kring musikupplevelser från 1940-talet till våra dagar. Läs mer från kvällarna! 

Första söndagsförmiddagen på Galgberget!

Två timmar på Galgberget i ett härligt höstväder med begynnande höstfärger! Första söndagsförmiddagen blev en lyckad tillställning med en aktivitetspromenad till toppen av berget via midsommarängen och fotbollsplanen. Nu planeras ytterligare två söndagar mellan 10-12 den 8 och 22 oktober. Mer reportage och bildspel.

Jerry Williams kväll!

Andra omgången av Rockmusikens historia serverad av Claes-Håkan Olofsson och Hans Webeck ägnades första delen till Jerry Williams, hans karriär och favoritartister. De 35 åhörarna fick höra berättas om de intervjuer Claes-Håkan och Hans gjort med artisten. Läs mer

Rivstart för rockmusiknostalgi!

Mer än 30 personer mötte upp när det bjöds in till den första av tre kvällar med Claes-Håkan Olofsson och Hans Vebeck. De berättar om våra rocklegender och spelar deras musik från egna plattor och CD skivor. Första kvällen  tillägnades Elvis Presley eftersom det var 40 år sedan den 16 augusti i år han avled i en ålder av 42 år. Mer text och bilder.

Nästa möte om planer för Gödestad den 11 september kl. 19.00 i Gamla skolan

Vid mötet den 3 september fastställdes att en planskiss för hur området kring Källeberg ska utformas som en mötetsplats för alla åldrar och olika behov. Skissen kommer att presenteras för inlämning av synpunkter.

I arbetet kring planer för Gödestad i en kommande Ortutvecklingsstrategi beslutades att vid möte den 11 september fördjupa sig i nuvarande plan för Gödestad samt påbörja arbetet kring prioriteringar för framtiden. Alla intresserade är välkomna till mötet.