Gödestads Hembygdsförening

Jerry Williams kväll!

Andra omgången av Rockmusikens historia serverad av Claes-Håkan Olofsson och Hans Webeck ägnades första delen till Jerry Williams, hans karriär och favoritartister. De 35 åhörarna fick höra berättas om de intervjuer Claes-Håkan och Hans gjort med artisten. Läs mer

Rivstart för rockmusiknostalgi!

Mer än 30 personer mötte upp när det bjöds in till den första av tre kvällar med Claes-Håkan Olofsson och Hans Vebeck. De berättar om våra rocklegender och spelar deras musik från egna plattor och CD skivor. Första kvällen  tillägnades Elvis Presley eftersom det var 40 år sedan den 16 augusti i år han avled i en ålder av 42 år. Mer text och bilder.

Nästa möte om planer för Gödestad den 11 september kl. 19.00 i Gamla skolan

Vid mötet den 3 september fastställdes att en planskiss för hur området kring Källeberg ska utformas som en mötetsplats för alla åldrar och olika behov. Skissen kommer att presenteras för inlämning av synpunkter.

I arbetet kring planer för Gödestad i en kommande Ortutvecklingsstrategi beslutades att vid möte den 11 september fördjupa sig i nuvarande plan för Gödestad samt påbörja arbetet kring prioriteringar för framtiden. Alla intresserade är välkomna till mötet.

Fortsatta utvecklingsdiskussioner 3 september

Söndagen 3 september kl. 16.00 blir det fortsatt diskussioner om vad som bör prioriteras i Gödestad i framtiden. Vid första träffen den 2 juli framkom en del förslag som vi nu arbetar vidare med. Se inbjudan till träffen Här

Söndagsutflykt i blomsterprakt och betongigloo!

Det blev en lyckad söndagsutflykt för 25-talet deltagare i Väröbygden den 20 augusti. Vädrets makter gav oss en helt perfekt eftermiddag i Inger-Lenas och Claes-Håkans trädgård samt hos Gunilla och Göran och deras skötebarn, Hermans igloo. Läs mer och se bilder från dagen

Hemsida för Gödestad

Vi publicerar nu en hemsida för orten Gödestad. Gå gärna in och kika på den! Den är tänkt som en plats där du kan finna information om lite av varje och där det även går att annonsera om sitt företag. 2017-2018 är det helt kostnadsfritt att annonsera Passa därför på att använda er av möjligheten.
Det håller på att bildas en redaktionskommitté för hemsidan, är du intresserad att delta i den? Meddela detta till oss i Hembygdsföreningen. Hemsidan för Gödestads hembygdsförening kommer fortfarande att finnas kvar som en sida för vårt kulturarbete i bygden. http://www.godestad.se/

Utflykt till Väröbygden 20 augusti

Söndagen den 20 augusti anordnas en trevlig utflykt till Väröbygden. Vi besöker Inger-Lena Jonasson, ursprungligen från Gödestad och hennes sambo Claes-Håkan Olofsson i deras trädgård. Därefter får vi höra Göran Karlsson i Vintergården, Sunvära, berätta om den märklige Herman som byggde en betongigloo. En igloo som idag är ett levande museum. SeHär utförligt program för utflykten.

Styrelsemöte 6 augusti!

Styrelsemöte på söndag! Många frågor att behandla. Susanne och Ida presenterar ett friluftsprogram för barnfamiljer, utflykt till Väröbygden den 20 augusti, rockmusikens historia under tre kvällar i september, möte om utveckling i Gödestad 3 september. Bara några av alla de saker som är på gång! Hör gärna av er med fler frågor som kan vara av intresse. En ny hemsida för Gödestad är också under uppbyggnad!

Sista sommarkvällen vid Nils-Persgård 19 juli!

Susanne, Tobbe, Ida och Martin var värdar för sista sommarkvällen vid Nils-Persgård. De hade  arrangerat en femkamp som fem lag tävlade i.

Full fart vid Nils Persgård!

Sommarens andra kväll vid Nils-Persgård samlade 36 personer i alla åldrar. Carola, Sune, Evy och Lars stod för kvällens aktiviteter. Kika in på sidan för att se bilder från kvällen.