Gödestads Hembygdsförening

Gödestadlaget bara två poäng efter täten!

Med en imponerande tredjeplats vid tredje deltävlingen av Varbergs Hembygdskrets i frågesport är gödestadlaget nu med om att slåss om platserna i den absoluta täten. 12 februari stod Träslövs och Spannarps hembygdsföreningar som värdar i Träslövsgården. I absolut sista utslagsfrågan knep Gödestad tredjeplatsen. I laget tävlade, Carola Johansson, Kjell Bengtsson, Lennart Högh, Nils-Roger Ljungsfalk och Nicklas Jörnås.

Sista kommunala tomten i Gödestad bebyggs!

Från 2012 har 4 lägenheter och 3 villor färdigställts i Gödestad, under 2017 byggs ytterligare två villor. På initiativ från markägare och byggfirma finns ytterligare vilja att bygga 10-12 lägenheter. I Varbergs kommun översiktsplan för 2010 nämns Gödestad som en ort lämplig för byggnation. Hittills har emellertid kommunen, varken politiskt eller från förvaltningshåll visat större intresse av att tilllmötesgå planer som finns.

Afterwork med musikquiz!

På fredag 10 februari anordnas säsongens första Afterwork. Det blir också i vanlig ett ordning ett musikquiz serverat av Håkan. Välkomna till Gamla skolan mellan 18 och 20.

Besök Bonadsutställningen på söndag 5 februari!

Passa på att besöka Hallands kulturhistoriska museum och Rikssalen för att träffa bonadsmålarna. De berättar om sina föreningars olika bonader som tillsammans bildar omkring 60 m lång bonad! Vid Gödestads monter tas även under söndagen upp beställning på boken kring alla bonader. Bonadsutställningen pågår till den 26 februari i Varberg.
Välkomna!

Anmäl intresse för fötroendeuppdrag!

Budskapet var tydligt vid Söndagsmiddagen den 29 januari i Gödestads gamla skola. Hembygdsföreningen har precis lagt ett rekordår bakom sig, både vad gäller antal medlemmar (186) och verksamhet. Nu vill vi bygga för framtiden och uppmanar fler att vilja bli valda funktionärer i föreningen. Läs mer om planeringsdagen och se bilder.

Fullt hus på söndag!

Vi räknar med ca 55 personer till vår planeringsdag på söndag. 3 dagar före är det ca 15 platser kvar. Anmäl via kontakt på Söndagsmiddag 29 januari

Söndagsmiddag 29 januari

Stickcafét drar igång den 25 januari, i samma vecka bjuder vi in till söndagsmiddag med planering. Det blir i år särskilt fokus på den förtroendevaldes roll i föreningen. Välkomna! Se inbjudanSöndagsmiddag 29 januari

Afterwork startar den 10 februari

Vårens Afterwork med quiz startar den 10 februari. Efter en intensiv verksamhetsperiod under hösten tar vi paus i januari och bjuder istället in till söndagsmiddag den 29 januari som första aktivitet. Dessförinnan har Stickcaféet startat den 25 januari.

Vi fick ett mail…

Hej alla i Hembygdsföreningen !

God fortsättning ! Vi har studerat Er hemsida och konstaterar att Ni är mycket aktiva och gör en massa trevliga saker tillsammans. Vi har också sett Er ”nya ”hörnsoffa och bord.

Dom känns välbekanta. Kul att de kommer till användning. Lycka till med dem och Er verksamhet framöver.

Med vänliga hälsningar

Kjell-Åke o Karin Persson Bjärred

En God fortsättning på det nya året!

Vi hälsar er alla välkomna att hänga med Gödestads Hembygdsförening ytterligare ett verksamhetsår! I år finns det möjligheter för fler som vill att engagera sig i föreningen. Det har blivit fler verksamhetsområden i föreningen och ansvar behöver fördelas på ett större antal människor.  Vi ser gärna att du som är intresserad att engagera dig i ett uppdrag i föreningen tar kontakt med Ingela eller Sven-Evert i valberedningen och anmäler ditt intresse. Tala om varför just du skulle vilja ha ett uppdrag i föreningen. Styrelse och andra uppdrag väljs vid årsmötet i mars.