Gödestads Hembygdsförening

Gökotta på Galberget 25 maj kl. 09.00

Följ med på Galgberget som just ni visar sig i en härlig försommarskrud. Fåglarna är som mest aktiva nu också med sin sång!
Packa lite fika och kom till busskuren vid backkrönet kl. 09.00. Barnvagnsvänlig väg upp till berget finns. Vi samlas på midsommarängen för gemensam fika. Ta gärna med mobiltelefonen för att testa fågelkoderna!
Välkomna till en härlig förmiddag på berget!

Folklopp i härligt försommarväder!

Dryga 30 deltagare tog sig med cykel till Agnbäck i Kungsäter denna soliga försommardag! Alla typer av cyklister och cyklar deltog, från ”vanliga” cyklar till elcyklar! Läs mer om loppet på Folkloppet 2017

Folkloppet nu på söndag 21 maj!

Nu laddar vi inför cykelloppet på Monarkleden mellan Varberg och Kungsäter. Starta i Brunnsparken 09.30 eller hoppa på i Båtsberg vid 10-tiden! Lunch serveras i Agnbäck, Kungsäter, där också anmälningsavgiften, 50 kronor betalas. Lunch ingår!

Fyra ombud från Gödestad röstade vid Varbergs Hembygdskrets årsmöte

Inger-Lena Jonasson, Kerstin och Nils-Roger Ljungfalk och Kenneth Johansson deltog som ombud från föreningen vid kretsårsmötet i Tvååker. Läs mer om årsmötet på kretsens hemsida här.

Sämst till bäst väder!

Veckan som avslutades med Valborgshelgen och som efterföljande vecka inleddes med första maj gick från sämst till bäst väder! På plantaftonen måndagen den 26 april var det kalla vindar som svepte över Gödestad vilket avskräckte många från att byta plantor. Ändå deltog 15 personer i det årliga arrangemanget, ett stort tack till Er som höll i arrangangemanget och ni som trotsade vädret!
Lite bättre var vädret när några ur föreningen spontanvandrade på lederna kring Agnbäck i Kungsäter. Första maj kom då äntligen den riktiga vårvärmen när dryga 20-talet personer mötte upp för majning i kyrkoruinen. Se foton från majningen här.

Förslag på aktiviteter i Valborgshelgen!

På Valborg 30 april är det samling 09.15 vid Gamla skolan i Gödestad för samåkning till Agnbäck i Kungsäter. Vi kommer att testa nya vandringsleder. Finns olika ländvarianter. Ta gärna med en fikakorg som vi tar vid den vackra Tolkensjön.

Första maj är det ”majning” i kyrkoruinen i Gödestad. Vi fortsätter med denna urgamla lokala tradition. Kl. 10.00 träffas vi med våra fikakorgar för att lyssna till fågelsång och uppleva alla vårblommor på den gamla kyrkogården.

Länsfinal i kretsens frågesport

 

I dag gick länsfinalen i kretsens frågesport av stapeln i Edenberga. 14 lag och ca 90 åskadare var på plats., Gödestad hade såklart med sig en egen hejaklack. Det bjöds på fika och underhållning av Bengt Oskarsson innan tävlingen började. Läs mer »

Idas melodikryss

Ännu en rolig fredag och After Work i gamla skolan. 17 personer, både vuxna och barn deltog. Tack Ida och Martin för melodikrysset, Vi gratulerar Evelina Ljungfalk och Johan Helgesson till kvällens vinst.

Tryck här för mer foton

Onsdag 19 april gör vi vårfint på den gamla kyrkogården!

Ta med en räfsa och hjälp till att få bort löv och nedfallna grenar från den mäktiga kyrkogården vid kyrkoruinen! Vi avslutar med korvgrillning.

Påskpromenad i en härlig vårsol!

Långfredagen bjöd upp till ett riktigt skönt vårväder i flödande sol. 85 personer deltog i årets påskpromenad. Ett stort tack till arrangörsstaben, Sonja, Madeleine, Siver och Bertil! Reportage, frågor, vinnare, foton m.m. publiceras här.